В търсене на спокойствие, чист въздух и девствена природа, много

...
В търсене на спокойствие, чист въздух и девствена природа, много
Коментари Харесай

Пълни са къщите за гости в Странджа по празниците

В търсене на мира, чист въздух и девствена природа, доста хора избират да изкарат празниците в къщи за посетители, които се намират надалеч от градския звук и смог. Едно от тези места е Природен парк “Странджа ”.
Той се намира в югоизточната част на България, на територията на Бургаска област. Неговото местопожение и естествени забележителности обославят огромния интерес от страна на туристите. Така е и по време на коледните и новогодишните празници. беседва с инж. Румяна Цвяткова, която е шеф на Политическа партия „ Странджа: “Местата за настаняване са заети от дълго време, което доста ни радва. Едно от най-посещаванитее село Брашлян, което е архитектурен резерват.
Не по-малко забавни са и селата Граматиково, Кости, Българи, Сливарово, всяко село има своето омагьосване и какво да се види. Българските обича се пресъздават от странджанските баби, които посрещат посетители в специфична къща, показват традиции и обичайни гозби “.
На огромен интерес се радват и параклисите в Странджа. Някои от тях са на св. Марина, св. Константин и Елена и други които се намират в планината. За благополучие те са непокътнати, не са ограбени и се поддържат се от локалните хора. Има и туристически направления, които могат да разнообразят престоя на туристите. Единият се назовава „ Ясен месец “ и е обвързван с освободителните битки, а другият с билките, които могат да се видят в Странджа.

Прогнозата за хубаво време ще даде опция на посетителите на къщите за посетители да се възползват от близостта на някои екомаршрути. Най-предпочитаният маршрут е до село Младежко, изворите на река Младежка. Във връзка с честването на 25-годишния празник на Политическа партия „ Странджа ”, дирекцията на най-голямата в страната предпазена територия дава на феновете на природата опция да осиновят туристически, еко, вело направления или паркова инфраструктура. Вече има осиновители и интерес към тази самодейност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР