В търсене на Пи-то губим цяло поколениеБългарските медии отново изпълниха

...
В търсене на Пи-то губим цяло поколениеБългарските медии отново изпълниха
Коментари Харесай

Колко голям е диаметърът на дупката в българското образование

В търсене на Пи-то губим цяло потомство
Българските медии още веднъж извършиха ролята си освен на вестител, маркиращ обещано събитие, само че и на будител, какъвто ни завещаха родоначалниците на нашата публицистика.

Функцията освен да осведоми, само че и да образова и да насочва вниманието към парливите проблеми на българското общество, ни бе завещана от Петко Славейков, Георги Раковски, Любен Каравелов, Христо Ботев, Иван Богоров и други. Но следваме ли завета им?
-->
Втори ден в излъчванията на всички телевизионни и радио канали съществена тематика е животът в Народното събрание и среднощният „ приятелски съд “ за главата на Иван Гешев. То, не бяха репортажи, мнения, изявленията и разбори. Колчем това са проблемите на днешния и бъден ден на България?!

Новината с резултатите от матурата по български език мина като седма-осма, ей така апропо. Все едно това е нещо обикновено, в реда на нещата, нищо обезпокоително.

3,93!!!

Това са осреднените данни за грамотността на бъдещите строители на България. От явилите се 45 864 възпитаници слаби оценки са получили 8136 или към 18%, до момента в който шестици имат единствено 3,8% или към 1700 зрелостници.

В 4239 работи не е основан никакъв текст, като в 862 от тях единствено е преписано стихотворението. А едно цяло учебно заведение в Пловдив има единствено двойки!!!

Според разбора на просветителното министерство дилемите изискващи схващане, осмисляне и използване на наученото са били предизвикателство за мнозина.

Но, посоката е блестящо откроима: през 2021 година резултатът е бил 4,14, предходната година – 4,05, до момента в който в този момент към този момент е премината психическата преграда четири.

Ако наклонността се резервира след десетилетие резултатът би достигнал константата „ Пи “ която, както си спомняме е равна на 3,14.

Тогава останалите малко на брой, знаещи приложението й, биха пресметнали диаметъра на дупката на родното обучение. Единствената ми вяра е, че новият министър председател като персона „ книжовна “ и някогашен образован министър ще обърне нужното внимание, с цел да обърне отрицателната наклонност във прогресивен ред. За да не може още веднъж министър-председатели да приказват за българските триумфи в „ СИЦИЛИЕВАТА котловина “. Защото с функционалната неначетеност, която обявяват тези 3,93%, младите българчета биха могли да се осъществят единствено като дребни помощници на някои известни в предишното сицилиански семейства, а не като високо ценени експерти от Силициевата котловина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР