В търговските вериги по най-бързия начин да се направят щандове

...
В търговските вериги по най-бързия начин да се направят щандове
Коментари Харесай

Борисов: Непродадените зеленчуци да се изкупят за бедните

В комерсиалните вериги по най-бързия метод да се създадат щандове за нашите зеленчуци. А тези, които не могат да се продадат, да се изкупят от страната за социалнослабите. Това разпореди министър председателят Бойко Борисов по време на визитата му в текстилна компания в Твърдица, където се създава специфичният плат за защитни дрехи.

„ Сега по най-бързия метод вместо да се конфронтирате с веригите, бързо да създадат щандове за нашите зеленчуци за свежата продукция. Да може хората по реда, който сме оказали в магазинната мрежа, да отидат и да си купуват “, уточни министър председателят.

Той въложи на земеделския министър Десислава Танева да се сътвори ред за изкупуване на българската продукция, която не може да се продаде и след това тя да се раздаде от обществения патронаж.

„ Да не остане артикул, който да го е пипал индивидът с ръка, да е работил и да остане неплатен. Със Сачева се чувате, с кметовете, един звук, пет тона домати, изкупуваме, даваме на обществените служащи да ги раздадат по празниците на хората – на старческите домове, на бедните. Само наше произвеждане “, предложи министър-председателят на министър Десислава Танева.

Разпоредбата на Борисов пристигна откакто стана ясно, че огромните пазари и тържища се затварят поради неспазване на ограниченията за ограничавания. Сред тях е и Женският пазар в столицата.

По думите на премиера, пазарите и борсите се самозатварят сами. „ Вчера се умолявах и видяхте какво направиха следобяд. Въпросът витае във въздуха. Излизат някакви хора и споделят, че би трябвало да се заразим. Да, ще се заразим, несъмнено ще се заразим, само че лечебните заведения няма да устисткат “, сподели още Борисов. И добави: „ На моята съвест ще тежи, в случай че разреша да продължи вчерашната вакханлия на борсите и пазарите “.

Той уточни, че във всички стопански системи влизат пари от туризма. „ Ще има някакво общо решение и ние ще се включим в него. Затова толкоз желая да влезем в чакалнята на Еврозоната, да имаме достъп до свежи пари “, добави Бойко Борисов.

„ Хората се нагаждат. Бизнесът и пазарът са гъвкави. Ще се намерят решения. Сега за туризма в международен мащаб ще има някаква рецепта, ще се произнесат сътрудниците. Всички страни имат хотели, заведения за хранене “, сподели още министър-председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР