В търговската мрежа у нас има германски , представени като

...
В търговската мрежа у нас има германски , представени като
Коментари Харесай

Производители: На пазара продават германски картофи, които представят за български

В комерсиалната мрежа у нас има немски, показани като български. Това настояват от Националната асоциация на картофопроизводителите в България пред БТВ.
Производители от Самоков споделят, че познават прекупвачи, които са си извадили документ за производител и подават непознати картофи като български. От асоциацията настояват, че стоката им отлежава по складовете, до момента в който пазарът е залят с картофи от Германия.
 Защо би трябвало да държите нарязаните картофи във вода Защо би трябвало да държите нарязаните картофи във вода
Независимо дали ги предпочитате печени, пюрирани, или пържени, картофите са едни от най-обичаните зеленчуци. Те са вкусни като самостоя...
" Продават се немски картофи, като произходът написа, че е България. Обиколихме тържища, някои вериги и фактически ние виждаме, че там се оферират картофи с генезис България, които обаче нямат нищо общо с нашите картофи “, изяснява Тодор Джиков. Агенцията по храните се самосезира. Инспекторите им ще ревизират търговци и прекупвачи, дружно с данъчните и Комисията за отбрана на потребителите.
На този декор на пазара се вижда, че вносните картофи са по-евтини, тъй като в някои европейски страни производителите получават по-големи дотации. Картофи от вид " Сорая “, които се създават в Ихтиманско, се създават и в Германия. Затова производителите доста елементарно могат да бъдат заблудени. Българските картофи през този сезон отлежават в складовете.
Между 40 и 70 стотинки за кг вървят картофите по пазарите. Почти цялата стока е оповестена като българска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР