В търговищкото село Ралица на тези избори няма кандидат за

...
В търговищкото село Ралица на тези избори няма кандидат за
Коментари Харесай

„Кой ще се хване за 500-600 лв?“. Никой не иска да е кмет на с. Ралица

В търговищкото село Ралица на тези избори няма претендент за кмет, демонстрира репортаж на БНР.

За всички обитаеми места в община Търговище има най-малко по един искащ, някъде и по трима, а в крайния период от локалната ОИК с изненада открили, че в Ралица никой не желае да е кмет, споделя председателката Диана Игнатова.

Местните поданици са 252 по непрекъснат адрес и 189 в изборния лист. Имат право да избират, само че при неналичието на претенденти няма нито кой да ги пропагандира, нито кого да одумват. Сутрин, когато се съберат пред магазина на РПК-то, където се продават от яйца до багра за коса, една от тематиките е за какво никой не желае да ръководи Ралица.

„ Ние се надявахме на един-двама души, но не щат. Кой ще се хване за 500-600 лева? “, разяснява жителка на селото.

Според различен гражданин на Ралица повода е, че няма младежи, които да желаят да ръководят.

Настоящият кмет Тошко Денев има 5 мандата зад тила си. Заради изменчивия закон, три пъти го назначавали за кметски наместник, два пъти отивал на избори и печелел.

Казва, че на 73 години към този момент му е нужна отмора. Иска да е същински кмет, а не просто за заплата. А за какво на другите места има толкоз доста претенденти – изяснява си го с броя на партиите у нас.

„ Аз не мога да си го обясня. Селото ни е хубаво. Липсата на ориентация…, тъй като, въпреки всичко да си кмет на обитаемо място, въпреки и малко, си е отговорност. Изисква се човек да има и организационни качества, да познава хората “, разяснява Тошко Денев и сподели, че има села с по петима претенденти.

Пътят от село Давидово до Ралица, 5 км, е прясно закърпен. Вода имат, улиците са осветени, само че плачат за ремонт. Вече няма учебно заведение, децата пътуват до Търговище. Имат параклис и читалище, а негов ръководител е също кметът Денев.

Заради неналичието на претенденти за кмет, общинският съвет в Търговище избра за краткотрайно изпълняващ длъжността отново Денев. Така ще бъде, до момента в който президентът насрочи частични избори и нека се явят и искащи за кмет, и гласуващи.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР