В святата нощ хиляди богомолци присъстваха на тържествената литургия в

...
В святата нощ хиляди богомолци присъстваха на тържествената литургия в
Коментари Харесай

Папата: Да не чакаме преди да направим добро


В святата нощ хиляди богомолци участваха на тържествената литургия в базиликата " Свети Петър " във Ватикана. Главата на римокатолическата черква папа Франциск благодари на Бог за обичта към всички, " даже към най-лошите от нас ", съобщи Българска национална телевизия.

Както постоянно базиликата " Свети Петър " и площадът пред нея бяха изпълнени с вярващи. Преди началото на литургията папа Франциск откри нова скулптура на младенеца, а 12 деца от разнообразни страни поставиха цветя пред нея. В своята проповед Светият отец сподели, че Бог обича хората, без значение от това какво вършат, и тази любов е " безусловна ".

„ Коледа ни припомня, че Христос продължава да обича всички ни, даже най-лошите от нас. Днес той споделя на мен, на вас, на всеки от нас: Аз ви обичам и постоянно ще ви обичам, тъй като сте скъпи в моите очи ”, означи папа Франциск.

Макар и не директно, папата загатна свадите в католическата черква. Наскоро, в историческо решение, той анулира " папската загадка " за случаите на полови злоупотреби с малолетни, с което си завоюва похвали. Той приказва и за безкористната християнска благотворителност.

“Нека не чакаме нашите съседи да бъдат положителни с нас, преди ние да им създадем положително, да не чакаме църквата да стане съвършена, преди да я заобичаме, да не чакаме други да ни зачитат, преди ние да им служим ”, прикани светият отец.

Това е седмото честване на Рождество за 83-годишния папа Франциск, който се възкачи на папския трон през 2013 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР