В своята над 70-годишна история, Mustela е посветила усилията си

...
В своята над 70-годишна история, Mustela е посветила усилията си
Коментари Харесай

Mustela съветва: Защо да избереш козметика без аромат

В своята над 70-годишна история, Mustela е посветила напъните си на това да реализира най-хубавата допустима грижа за деликатната бебешка кожа, а в процеса на еволюцията си компанията се насочва и към грижа за бременните дами. За първи път от Mustela вършат нова сериозна крачка, пускайки на пазара серия за цялото семейство.

Тя е напълно в благозвучие с веруюто на компанията, а точно: природата знае най-добре. То се показва в устрема на марката постоянно да употребява естествени съставки за своите артикули.

В основата на новата биосертифицирана серия за цялото семейство влизат точно две органични съставки: маслиново масло, създадено във Франция и алое вера. Тя е създадена взаимно с родители, акушерки, фармацевти и неправителствени организации, тъй че да бъде задоволително безвредна за приложимост, както от новородени бебчета, по този начин и от дребни деца и техните майки и бащи.

Серията е сертифицирана от Ecocert Greenlife и включва 4 продукта, които към този момент са на пазара.

Това са:

Измиващ гел за нежно разчистване на косата и тялото.

Хидратиращ крем, който пази и най-чувствителната кожа.

Мицеларна вода без изплакване за нежно разчистване на кожата на бебето или грима на мама.

Крем срещу подсичане, който успокоява кожата на бебето и я защищава, създавайки специфичен предпазен филм.

Всички артикули от серията са без мирис, тъй като постоянно ароматът е първото нещо, към което хората реагират, когато имат сензитивна кожа. Продуктите без мирис не съдържат химикали, които от време на време се прибавят в козметичните артикули, с цел да им придадат избрана миризма. Някои от тези химикали биха могли да доведат до друг вид дискомфорт като обриви, зачервяване, сухота и сърбеж при бебета, а даже и при хора с естествена кожа. Бебетата и дребните деца с предразположена към екзема кожа или с сензитивна кожа, са изключително уязвими към такива артикули.

Други химикали, които се употребяват за ароматизиране на козметични артикули, пък биха могли да бъдат вдишани от вашето мъниче, което пък да докара до проблеми с дихателната система, а в някои случаи даже до астма.

Доста притеснителни са групата пластмасови подобрители с наименованието " фталати ". Те нормално се употребяват, с цел да създадат пластмасата на опаковките по-гъвкава, само че в избрани обстановки влизат и в състава на самите козметични артикули, с цел да замаскират неприятната миризма на синтетичните съставки, които в действителност съдържат. Фталатите се свързват със съществени здравословни проблеми като разнообразни нарушавания в ендокринната система, които могат да обиден хормоните и да причинят репродуктивни проблеми. Изследванията демонстрират, че те биха могли да доведат и до нарушавания на неврологичното развиване при някои деца, както и да допринесат за развиването на астма.

Втората причина, заради която продуктите от новата органична серия на Mustela са без мирис, се крие във обстоятелството, че по този метод те са извънредно подобаващи за всеки член на фамилията и към този момент не е нужно да купувате обособена серия за децата си, за брачна половинка си и за себе си.

Ако сме ви въодушевили и вие да опитате.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР