В своя нов 10-годишен план за въоръжаване (2018-2027) Кремъл отделя

...
В своя нов 10-годишен план за въоръжаване (2018-2027) Кремъл отделя
Коментари Харесай

NI: След „украинския опит” Москва реши да укрепва сухопътните войски

В своя нов 10-годишен проект за въоръжаване (2018-2027) Кремъл отделя главно внимание на разноските за сухопътните войски. Това написа в The National Interest анализаторът Дейв Маджумдар в обявата си ”Russia`s Army Is Getting Ready for the Next Big War (Think Armata Tanks and More). В досегашната стратегия ударението падаше върху модернизацията на флота. Подобни промени имат смисъл с отчитане на „ неотдавнашния опит на Москва в Украйна и с обстоятелството, че Русия преди всичко е евразийска континентална страна. При това новите съветски бронирани машини към този момент са съвсем подготвени за серийно произвеждане.

„ Танковете Т-90 и Т-14 „ Армата”, бойните машини на пехотата (БМП) „ Курганец-25” и „ Бумеранг” би трябвало да постъпят на работа в течение на идващите 8 години. Макар броят на танковете „ Армата” може да бъде лимитирано поради високата себестойност на производството” – твърди специалистът Дмитрий Горенбург от американския Център за военноморски разбор.

Русия модернизира и създава нови артилерийски системи за подмяна на „ руското наследство”. Например на промяна на самоходната гаубица „ Мста” идва новата „ Коалиция”.

Не всичко обаче върви безпрепятствено с приемането на нови системи за разузнаване и наблюдаване, както и със средствата за РЕБ. Русия изостава от графика за внедряване на доктрината на мрежовоцентричната война, която подразбира основаването на единно информационно-комуникационно пространство за координиране на дейностите на всички сили.

Като цяло РФ се освободи от нуклеарната взаимозависимост и съветската войска към този момент има задоволително мощност за въздържане на своите съседи от постсъветското пространство благодарение на елементарни въоръжения. Кремъл обаче към момента разчита на нуклеарния си капацитет, с цел да възпре Китай и НАТО.

По подобен метод новата съветска стратегия за въоръжаване ще бъде ориентирана към не допускане на закъснение от софтуерните усъвършенствания, направени от нейните съществени съперници НАТО и Китай. Русия обаче ще изостава от Съединени американски щати и допустимо от Китай в някои области, обобщава The National Interest.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР