В свое изявление пред Народното събрание министърът на вътрешните работи

...
В свое изявление пред Народното събрание министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

ПРЕД ДЕПУТАТИТЕ: Калин Стоянов обясни кои са върнатите бежанци престъпници

В свое изказване пред Народното събрание министърът на вътрешните работи Калин Стоянов внесе разяснения по отношение на изказвания, направени в пленарната зала.

Съгласно конвенция за реадмисия, на 8 февруари т.г., в 12.40 часа, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “ с полет от Мюнхен в България дойдоха 18 сирийски и шестима български жители. Шестимата, които по генезис и по рождение са българи, са изтърпели санкции „ отнемане от независимост “ за осъществени в Германия закононарушения, след което са депортирани у нас – посочи вътрешният министър. По отношение на непознатите жители е приключил процесът по даване на филантропичен статут, което значи, че те имат правата и отговорностите на българските жители. В този смисъл, министър Стоянов напомни, че страната ни има подписани реадмисионни съглашения с всички страни членки на Европейски Съюз.

За следващ път вътрешният министър означи, че по Регламента Дъблин, който е в действие от 2013 година и наредбите му се ползват в 32 европейски страни, връщания на непознати жители прави и България. Страната ни изпраща назад незаконни мигранти към държавите-членки, виновни за разглеждането на молбата за протекция, или към трети страни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР