В свободното си от разгадаване на тайните на Вселената време,

...
В свободното си от разгадаване на тайните на Вселената време,
Коментари Харесай

Изгубените правила на живота от Айнщайн: Винаги помнете тези Две прости неща

 В свободното си от разгадаване на тайните на Вселената време, великият физик и един от най-интелигентните хора в историята Алберт Айнщайн, е споделял мъдри препоръки за щастието и удовлетворението.

Преди няколко години на търг в Ерусалим бяха продадени два съвета, написани на хартия от ръката на гения. Според анонимния продавач, през 1922 година Айнщайн предава тези бележки на пощальон в Токио, където имал редица обществени изяви.

Говори се, че ученият не е имал дребни за даде бакшиш на куриера и вместо това му написал няколко съвета за живота.

„ Тихият и непретенциозен живот носи повече наслада, в сравнение с стремежът към триумф, обвързван с непрекъснато безпокойствие “,  тези думи Айнщайн написал на немски език на бланка на Imperial Hotel Tokyo..

А на различен лист хартия той написал следното: „ Ако има предпочитание, тогава ще има прийом. “

Роднина на куриера, който пуснал текстове за продажба твърди, че тогава Айнщайн споделил: „ Може би, в случай че шансът ви се усмихне, тогава тези препоръки ще ви бъдат по-полезни от елементарен бакшиш. “

Думите на Айнщайн са изпреварили препоръките на доста специалисти по личностно развиване, които се появяват в идващите десетилетия.

По предписание всички те приканват хората да работят интензивно даже в най-трудните моменти, а не да се концентрират върху преследване на популярност, пари и други странични артикули, които в последна сметка няма да им донесат удовлетворението, което са очаквали. Резултатът от такова гонене постоянно е още по-голям безпорядък и паника.

Ако в живота ви има доста съвпадения – значи вие сте на верния път

 

Ако сте на верния път, значи вие просто знаете за това. Пътят към бъдещето е посипан със съвпадения, а сърцето ви освен това усеща задоволство. Вие сте изпълнени с възторг,…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР