В Световния ден на доброволеца, в Националния учебен център на

...
В Световния ден на доброволеца, в Националния учебен център на
Коментари Харесай

Демонстрации в Световния ден на доброволеца

В Световния ден на доброволеца, в Националния образователен център на Българския червен кръст в софийското село Лозен, доброволци демонстрираха избавителни дейности при земетресение и пожар. Демонстрацията, в която участваха над 100 души, се организира в границите на национално образование по първа долекарска и психическа помощ.

Обучението в Лозен събра младежи - доброволци от цяла България. Някои от тях към този момент са помагали на потърпевши хора при същински бедствия, като детонацията в Хитрино и наводненията в Бургас и Аспарухово.

Доброволците помагаха на 60 възпитаници от столицата, видимо тежко потърпевши от разрастващ се пожар след мощно земетресение.
Андриан Георгиев - Младежки червен кръст: Всяка година идват все по-мотивирани младежи да вземат участие. Вие видяхте по време на демонстрацията какъв брой действително се бяха дегизирали. Дори сме имали случаи, когато инцидентни минувачи много се стряскат.
Обученията ще продължат няколко дни, а по-късно ще има и надпревари сред доброволците.
доктор Славита Джамбазова - заместител общоприет шеф на БЧК: Правят се национални надпревари, в които се прави оценка методът на достигането до избрани благоприятни условия на нашите обучаеми.
Световният ден на доброволеца се отбелязва за първи път преди 33 години по самодейност на Организация на обединените нации, когато Световната организация приканва страните да изразят благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма публичност на активността им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР