В световната научната литература, данни върху изследваниятато на растението Дамяна

...
В световната научната литература, данни върху изследваниятато на растението Дамяна
Коментари Харесай

Ето я билката на маите за потентност и отслабване

В международната научната литература, данни върху изследваниятато на растението Дамяна над 100 години, когато за първи път е разказан резултатът й като афродизиак. Историята й стартира от потреблението й от маите (племе под името mizibcoc) при лекуване на световъртеж и загуба на равновесие. Основната й приложимост през предишния век е като афродизиак.
Отец Хуан Мария де Салватиера, испански мисионер, първи оповестява, че мексиканските индианци вършат пиво от листата Дамяна за повишение на либидото. През 1870 година Дамяната за първи път се внася в Съединени американски щати под формата на смес и се популяризира като мощен афродизиак.
В Карибския район листата от Дамяна се варят във вода и парите се вдишат за облекчение на главоболие. Чайовете от Дамяна оказват помощ в контрола на нощното напикаване.
Дамяна (Turnera aphrodisiaca) е тип шубрак с ароматни, назъбени листа и дребни жълти цветя, който се среща в Мексико, Централна и Южна Америка и Карибските острови.
Дамяната обичайно се е употребила като енергетик и афродизиак, а маите са употребявали листата й, с цел да усилят половата си потентност.
Счита се, че Дамяната е силнен антидепресант с мек и успокоителен резултат, изключително при полови разстройства, които са в следствие от прочувствен дисбаланс. Както може да се види от латинското й название, това растение е обичаен афродизиак. Възстановява действието на репродуктивните органи и връща на тялото силата и жизнеността на младостта.
Съвременните лекари предлагат Дамяната като средство за лекуване на меланхолия, тревога, нервно безсилие, атоничен запек и импотентност.
Веществата, съдържащи се в листата на Дамяната имат дезинфекционен резултат върху цялата урогенитална система и покачват равнището на кръвната захар, оказвайки удобен резултат върху стомашно-чревния тракт, регулирайкит холестерола. Листата от Дамяна иматт имуномодулиращ резултат и подтикващ резултат върху действието на репродуктивната система, способстват за нормализиране на хормоналния статус.
Приемът на Дамяна по време на менопаузата понижава честотата и интензивността на горещи талази. При мъжете Дамяната усилва производството на сперматозоиди, премахвайки признаците на ДХП (доброкачествена простатна хиперплазия).
Като афродизиак може да се употребява освен от мъже, само че също по този начин и от дами.

Дамяната има комплициран химичен състав и в нея се включват известни съединения като α-пинен, β-каротин, β-пинен, евкалиптол, танини и тимол. Съединението damianin оказва релаксиращ резултат върху централната нервна система.

Дамяна за намаляване:

Дамяната подтиква леко диарични изпражнения, които могат да оказват помощ за вътрешното пречистване на червата. Също по този начин тя покачва настроението и има апетитоподтискащ резултат. По този метод Дамяната защищава от преяждане, изключително при лица, които компенсират с ястие прочувствения си дискомфорт.
Магическите свойства на Дамяната включват съблазняване, визия и страст.

Използвана като афродизиак в античната цивилизация на маите. Испанските мисионери оповестяват, че мексиканските индианци са правили пиво от листата на Дамяна, добавяйки захар към него, с цел да го пият и да усилят по този метод потенциала си за " обич ".
Пие под формата на чай. Дамяна е мощна билка за обич. Повишава половата сила.  

Чай от Дамяна - метод на приложимост:
Обикновен чай с Дамяна:  запарва се 1/2 чаена лъжичка листа от Дамяна в 200 мл кипяща вода за 10 мин. Преди приложимост прецедете и разделете количеството надве за двамата сътрудници.

Ароматен чай с Дамяна:   

Смесват се 1 част Дамяна, 2 елементи мента (което също ще способства за крайния резултат) и 1 част цветове от портокал. Една чаена лъжичка от сместа би трябвало да заври, след което се оставя да престои похлупена за 10 минути. Прецежда се количеството и се разделя надве за двамата сътрудници.

Дамяната от ден на ден се потвърждава освен като естествен афродизиак, само че и като неповторимо средство за намаляване. Специалистите предлагат дамианата да не употребява от бременни дами, защото не са открити всички нейни резултати върху организма и може да повреди плода.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР