В световен план разликата в доходите между двата пола е

...
В световен план разликата в доходите между двата пола е
Коментари Харесай

Прогноза Безработицата у нас пада до 179 000 души през 2019 година

В международен проект разликата в приходите сред двата пола е 26 на 100

Безработицата в България ще продължи да понижава, достигайки 179 000 души през 2019 година. Това е една от прогнозите за страната ни в отчет на Международната организация на труда, огласена при вчерашното разкриване на пролетната сесия на ръководещия й орган. По данни на МОТ към края на 2019 година безработните у нас са били 203,9 хиляди. За съпоставяне, през 2013 година те са били близо 440 000.

Ако прогнозата на МОТ се сбъдне, това ще бъде най-ниското равнище на хора без работа в актуалната икономическа история, по-ниско и от 2008 година, преди началото на световната финансова рецесия. На съвещанието на управителния орган на МОТ КНСБ е показана от президента Пламен Димитров, който е член на управителното тяло на интернационалната организация.

Една от най-важните тематики на срещата на МОТ е неравенството сред мъжете и дамите. Според данните на организацията в международен проект разликата в приходите сред двата пола е 26 на 100. В Европа тази разлика е към 16 на 100, а в България – 14%, сочат данни на КНСБ.

Друга тематика, която ще преглежда управителният орган на МОТ, ще бъде последствията от глобализацията и промените на Организация на обединените нации.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР