В световен мащаб случаите на повторно заразяване с коронавируса SARS-CoV-2,

...
В световен мащаб случаите на повторно заразяване с коронавируса SARS-CoV-2,
Коментари Харесай

Научни истини срещу митове за коронавируса: Обясненията на доц. Любомира Николаева-Гломб

В международен мащаб случаите на наново заразяване с ковид SARS-CoV-2, който провокира заболяването COVID-19, не са доста. Такова мнение изрази в ръководителят на катедра " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) доцент Любомира Николаева-Гломб.
По думите ѝ, както има тракери " онлайн ", следящи нарастването на случаите на инфектирани, по този начин има и тракер, следящ нарастването на резаразените. Засега обаче (към втората седмица на март, 2021 година) има единствено 64 такива доказани случая, както и към 1000, които се смятат за съмнителни и се изследват. А с цел да бъде регистриран случай на резаразяване, има доста строги критерии – би трябвало да се секвенира изходният вид на вируса, а когато има признаци на втора зараза, отново да се направи секвенция и да се видят разликите в секвенциите на генома на вируса от двете проби.
 Да се имунизират ли децата против ковид? Отговор може да има след 6 месеца Да се имунизират ли децата против ковид? Отговор може да има след 6 месеца
Все още няма ваксина против ковид за деца, само че към този момент има несъгласия. Трябва ли децата да бъдат имунизирани въобще? Какво мислят по...
За България, в базата данни на НЦЗПБ до момента няма разказан случай на реинфекция. " Повторен позитивен PCR тест не значи реинфекция ", предизвести Любомира Николаева-Гломб.
В този ред на мисли обаче доцент Николаева-Гломб даде образец и, че не би трябвало да снишаваме гарда - с град Манаус в Бразилия, който беше единственото огромно като население място на планетата, за което след първата вълна на пандемията се смяташе, че има задоволително сблъскали се с вируса хора, с цел да се приказва за групов имунитет. Но там имаше мощна втора вълна – занапред ще се пазят дисертации и ще се схваща за какво, по думите на ръководителя на катедра на " Вирусология " НЦЗПБ.
Що се отнася до децата и вируса, доцент Николаева-Гломб изясни, че при най-малките, заради спецификата на имунната им система, вирусът не се разпростира по този начин, както при възрастни хора и подрастващите. Децата имат по-малко рецептори (ACE2) – тези, през които влиза вируса и ни заразява, надлежно поради това не може даже да заразяват по този начин, както подрастващи възрастни – 5-6, даже до 10 дни. " Те го боледуват по-леко (като цяло). Малките деца, в яслена и детско-градинска възраст, не са огромен фактор в разпространяването на инфекцията ", сподели тя. И нещо забавно – децата до 5-годишна възраст са заразни единствено в интервал от 2 дни, до момента в който са заболели от COVID-19.
" Нещата ще отиват към по-голяма инфекциозност и по-ниска вирулентност ", сподели още доцент Николаева-Гломб. И предизвести, че когато има доста случаи на инфектирани като цяло, тогава при нови разновидности ще има и повече като безусловно число тежки или смъртни случаи. Тя добави и следното – за английския вид (B.1.1.7) към този момент не са толкоз огромни разликите, съпоставени с уханския вид, визирайки скорошно изследване със сравнение на развиването на случаи при двата разновидността. За изследването! Доц. Гломб направи категорично конкретизиране, че с цел да се одобри нещо за кардинална наклонност в науката, то следва да бъде потвърдено като данни от няколко разнообразни колектива.
 Научен боязън: Заразяваме се още веднъж, груповият имунитет против ковид е неосъществим Научен боязън: Заразяваме се още веднъж, груповият имунитет против ковид е неосъществим
Втора вълна на COVID-19 в единствения град в света, за който се смяташе, че може да е достигнал групов имунитет против новия коронав...
По въпроса що е то нов вариант, доцент Гломб беше безапелационна: Вирусът би трябвало да е трансформирал доста своите фенотипни свойства т.е. да има ново патогенно свойство.
 
Какво още изясни тя за вируса и за имунизациите против него, с – научете във ВИДЕОТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР