В светлината на продължаващата офанзива на талибаните в , германският

...
В светлината на продължаващата офанзива на талибаните в , германският
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната обвини Тръмп за настоящата криза в Афганистан

В светлината на продължаващата атака на талибаните в , немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че съглашението, подписано от предходния американски президент Доналд Тръмп с талибаните, е „ началото на края “, написа вестник Bild. В същото време изданието отбелязва, че самата Крамп-Каренбауер се опълчва на възобновяването на военната задача в Афганистан и е последовател на изтеглянето на войските.

 „ Злощастната договорка на Тръмп с талибаните беше началото на края “, написа Крамп-Каренбауер в обществената мрежа „ Туитър “, като призна, че съглашението е довело краткотрайно до преустановяване на огъня.
 Съединени американски щати: Ние сме надълбоко загрижени за обстановката в Афганистан, само че това е тяхната страна Съединени американски щати: Ние сме надълбоко загрижени за обстановката в Афганистан, само че това е тяхната страна
Съединените щати са загрижени за обстановката в Афганистан, само че локалните сили за сигурност са в положение независимо да се оправят с прочие..

Изданието напомня, че още като президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да изтегли американските войски от Афганистан. За задачата той подписа съглашение с талибаните, съгласно което те трябваше да стартират мирни договаряния с Кабул.

В същото време Крамп-Каренбауер се опълчва на възобновяването на задачата в Афганистан, отбелязва Bild. По-рано тя написа, че Бундесверът е извършил всички свои задания в Афганистан. „ Готови ли са обществото и Народното събрание да изпратят Бундесвера назад на война и да оставят военно наличие в Афганистан най-малко за още едно потомство? Ако не, тогава общото евакуиране на войски от Афганистан е вярното решение “, цитира изданието думите на министъра.

Прессекретарят на Министерството на защитата на Федерална република Германия Арне Колац съобщи предходната неделя, че ведомството не изхожда от обстоятелството, че „ месец след изтеглянето на немските войски ще намерения за това, че е допустимо да се върне бойците си назад “. Колац също означи, че решението за евакуиране на войските от Афганистан е групово, тъй че никой самичък не може да носи отговорност за него. Говорителят също избегна пряк отговор на въпроса дали Афганистан още веднъж ще се трансформира в база за интернационален тероризъм, като съобщи, че след изтеглянето на войските на Бундесвера ведомството може да направи единствено лимитирана оценка на обстановката в размирната страна.

Междувременно депутатът от ХДС Норберт Рьотген не изключи завръщането на немските войски в Афганистан, оповестява Bild. Политикът прикани интернационалната общественост да спре настъплението на талибаните.
 Англия счита да резервира контингента си в Афганистан Англия счита да резервира контингента си в Афганистан
Британският министър на защитата Бен Уолъс е разискал със страните от НАТО запазването на контингента в Афганистан, оповестява БГНЕС. Вел...

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР