В светът на капитализма, където всяка корпорация се бори за

...
В светът на капитализма, където всяка корпорация се бори за
Коментари Харесай

Някои корпорации, които преминаха потребителската етика, за да печелят повече

В светът на капитализма, където всяка корпорация се бори за всеки един клиент, елементарно можем да открием най-различни и забавни техники. Лесно е да видим, че във времето се вършат най-различни акробатики, които с лекост могат да накарат елементарния човек да закупува повече артикули. През другите стадии ще се появяват и разнообразни конспирации, някои от тях наподобяват неуместни, до момента в който други са просто опит на някой болен и лаком мозък да искара още повече средства. Ето някои истории, които са прекомерно същински.

В началото на XX век ще открием, че много от американските фамилии избират овесените ядки за закуска. Видовете, предлагани в магазина са прекалено много, а измежду тях ще откриете и продуктите на Франсис Галтън. Това е индивидът, който прекалено доста има вяра в Дарвин и неговата доктрина. Осъзнавайки, че най-вероятно откривателят е прав и човек ще еволюира в един миг към по-висша раса, Франсис желае да форсира процеса. Той вижда тази опция с премахването на деца с деформации, някакви физически проблеми като глухота, слепота или парализа. След като има тази подредба, взема решение да ги събира на едно място и да форсира процеса им по дезинфекция.

Американците, най-малко огромна част от тях, не одобряват доста добре концепцията, само че за жал има и хора, които виждат всичко това като съвършена опция. Така през 20-те години на предишния век, когато учебно заведение Ферналд отваря порти, Галтън вижда една доста добра опция да осъществя тъкмо това предпочитание. Официално учебното заведение би трябвало да се занимава с развъждането и възпитанието на деца с физически проблеми, само че импровизирано ще служи като съвършена площадка за опити. По това време Франсис към този момент вижда и сираците като неточност в класификацията на Дарвин, затова им намира място в класната стая. И тъкмо тук идва една от най-опасните закуски на света.

Вече има въведени практики като насилствен труд, пердах, изолираност и полово малтретиране, само че това не е задоволително. Хората от Масачузетс и университета там ще идват с най-различни лакомства, които да дават на избрани деца.

И по този начин на закуска ще се окаже, че множеството деца, с помощта на Франсис, употребяват храни с радиоактивно желязо. Децата са част от теоретичен опит, който да дефинира какви равнища са приемни за човешкия организъм и какви не са.

Нивата на радиация в действителност са дребни, само че това не значи, че не са били употребявани. Всеки от възпитатели до самият Франсис, са знаели, че нарушават закона, само че това не ги спирало, а и откакто няма родители, които да се интересуват или да издигнат обвинявания, всичко продължава умерено. През 90-те години на предишния век ще стане ясно, че доста от децата в учебното заведение завеждат групов иск и съдят компанията Quaker, която създава въпросната храна. Най-накрая одобряват обезщетение от 3 милиона $.

През 2010 година излиза наяве, че множеството американски заведения за хранене стартират да губят доходи, защото огромна част от аудиторията избира да употребява вода, вместо газирани питиета. Някои производители не са изключително щастливи и вземат решение да трансформират тактиката си. Coca-Cola показват своята концепция „ Cap the Tap “ и считат, че би трябвало да се пести водата. На първо време наподобява по този начин, като че ли има обществена ангажираност.

Тук се приказва за способи, в които ще се образова личния състав на всеки ресторант по отношение на концепцията да се пести вода и да се употребява по-малко. Сервитьорите също би трябвало да оферират газирани питиета, вместо чиста вода, като по този метод се избавя планетата или най-малко по този начин се твърди. Кампанията предлага награди за сервитьори, които продават безалкохолни, смутита и леден чай на своите клиенти. И в случай че клиентът въпреки всичко изиска да употребява вода, то би трябвало да се предложи минерална вода на компанията.

И тук идва самият парадокс, става известно, че Coca-Cola, най-малко за това време, употребява повече вода, с цел да бутилира наличието в пластмасова бутилка, в сравнение с да пести вода. Бутилираната вода постоянно е причина за еклогични произшествия, затова е малко неуместно да се твърди, че по този начин се пести вода.

Националната Американска футболна лига е известна с сходни практики и постоянно има доста забавни хрумвания да печели вниманието на аудиторията. Проблемите, които най-често изникват, изключително през последните години, са обвързани с обстоятелството, че все по-малко родители записват децата си на този спорт. Тук не приказваме за обичайното ръгби, а за американски футбол, версията, която е в пъти по-агресивна и рискова за човек. С неналичието на зрителски интерес, идва и неналичието на млади гении, а това автоматизирано слага и цялата промишленост в заплаха. Тук идва и по-важният въпрос: какво да се направи?

Друг е казусът, че повече от 60% от феновете са насочили вниманието си към обичайния футбол и с това идва и желанието за трениране на този спорт.

За да се реши казусът, първо се основава специфична акция, където майките ще могат да видят вредите от други спортове, по отношение на американски футбол. Така ще стане ясно, че колоезденето е в пъти по-опасно от американския футбол. Често декларират, че медията е врагът и лъже хората, които отхвърлят да запишат децата си на този спорт. Допълнително се акцентира, че рисковете от мозъчни контузии са минимални и няма никакви терзания за децата. Обсипани с сходни неистини, по-късно майките се обработват с концепцията, че ограбват децата си от преследването на тяхната най-голяма фантазия. Последното работи повече от добре, тъй като акцията демонстрира повишение на записванията и избягването на по-сериозния провал.

Електрическата компания Енрон е един от най-големите злодеи, когато приказваме за по-сериозен маркетинг. През 2001 година се появяват клюки, че режимите на тока са изкуствено направени, с цел да може да оправдаят и потребността от повече електричество и по-високи такси, с цел да се модернизира системата. Кенеди Лоу – изпълнителният шеф на компанията – незабавно бърза да съобщи, че това са единствено конспирации и то без никакви доказателства. Около два месеца по-късно излиза доста забавен телефонен диалог, в който шефовете на Енрон заповядват на разнообразни централи да спрат електричеството в избрани зони.

Служител от другата страна звъни на централа в Лас Вегас и ги пита за добра причина, с която да спрат електричеството. Човекът от другата страна не предлага нищо, а просто споделя, че системата е претрупана и дърпа шалтера. След серия от проблеми с електричеството, Калифорния стартира да доставя генератори на разнообразни институции, с цел да се реши казусът. И до момента в който това се случва, чиновници пускат втори запис, в който мениджърите се смеят по какъв начин печелят по 1 милион $, до момента в който стопират тока на цели градове.

В рамките на този интервал, Енрон печелят към 1.6 милиарда $ от облаги. Губернаторът на Калифорния ще изгуби работата си, други хора са уволняване, само че Енрон не престават да съществуват.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР