В света на готварството, където креативността и издръжливостта са ключови,

...
В света на готварството, където креативността и издръжливостта са ключови,
Коментари Харесай

Жена мечта: Тя постави нов световен рекорд - готви 100 часа без прекъсване

В света на готварството, където творчеството и издръжливостта са основни, Хилда Баси, млада нигерийска готвачка, направи нещо впечатляващо - сложи международен връх, готвейки в продължение на 100 часа.

Това е достижение, което освен показва нейната пристрастеност към кулинарията, само че и я трансформира в същинска вдъхновителка за всички, които се стремят към достижения и осъществяване на своите фантазии.

Nigerian chef Hilda Effiong Bassey has become a national sensation after cooking nonstop for 100 hours, in an attempt to set a world record.
— CNN (@CNN)

Хилда Баси, със своята ексцентрична и изобретателна готварска техника, към този момент е известна на интернационалната гастрономическа сцена. Нейната неповторима примес от нигерийски усети и международни кулинарни въздействия притегля вниманието на критиците от целия свят.

В нигерийския град Лагос, където Хилда запретна ръкави, с цел да сложи новия връх, тя трансформира готвенето в същинско изкуство, като съчетаваше висококачествени съставки със комплицирани техники на подготвяне и ловко балансираше усетите. 



През 100-те часа Хилда освен готвеше, само че и представяше необятна гама от ястия, включващи десетки нигерийски специалитети - от супи до яхния и разнообразни протеинови ястия. Едно от най-емблематичните западноафрикански ястия, наречено Джолоф ориз, също беше част от менюто.

Баси правеше единствено петминутни почивки на всеки час, както и по една 60-минутна отмора на всеки 12 часа, с цел да има опцията да си вземе душ и да премине медицински инспекции.

Целта на нигерийката е част от акцията за подкрепата на младите африкански дами, които са подценени от обществото. „ Устремът, упоритостта и издръжливостта на Хилда провокираха огромен интерес и осведоменост към уникалността на нигерийската кухня “, означи президентът на Нигерия Мухамаду Бухари. 



Предишният връх от 87 часа и 45 минути държеше индийският готвач Лата Тондон. 

 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР