В света има 226 450 ултрабогаташи. Състоянието им, надхвърлящо 30

...
В света има 226 450 ултрабогаташи. Състоянието им, надхвърлящо 30
Коментари Харесай

Кои са градовете с най-много милионери в света?

В света има 226 450 ултрабогаташи. Състоянието им, надхвърлящо 30 млн. $, ги слага в категория, която непрестанно нараства, демонстрира отчетът за ултрабогатството за 2017 година на компанията Wealth-X, която изследва и прави оценка благосъстоянието и има централи в Съединени американски щати, Англия и Сингапур, написа profit.bg.

А в последната година е записано повишаване както в броя на хората, избрани като богати, по този начин и в положението, което са натрупали. Но в кои градове живеят най-заможните хора в света?

8350 милионери със положение от 30 млн. $ и повече живеят в Ню Йорк. В Хонконг има 7650 ултрабогаташи, 6040 милионери живеят в Токио, 4600 богаташи са избрали да живеят в Лос Анджелис, 3630 милионери живеят в Лондон.

„ Ню Йорк е главният финансов център в света и най-голямата районна стопанска система в Съединени американски щати, която продължава да е мощен привлекателен център за ултрабогаташите “, показват създателите на отчета, представени от BBC.

Другите два световни финансови центъра - Хонконг и Токио, заемат второ и трето място в класацията. Японската столица е записала най-голямо нарастване на милионерите в процентно отношение измежду 30-те съществени града в класацията.

От градовете в топ 30 над половината са американски. В топ пет на желаните от милионерите американски градове попадат Ню Йорк с 8350 души, Лос Анджелис с 4600, Чикаго с 3110, Вашингтон с 2570 и Далас с 2330.

„ Всички, като се изключи Хюстън, са записали нарастване на ултрабогаташите си през 2016 година, възползвайки се от по-доброто показване на националните финансови пазари, трайното разгръщане на доходоносния софтуерен бранш и стабилността на американската стопанска система в несигурни времена “, пишат създателите на отчета.

Градове, като Сан Франциско, Хюстън, Бостън, Филаделфия, Сиатъл, Атланта, Маями, Минеаполис, Детройт, Сан Диего и Финикс, също са желани от богаташите.

Случаят на Лондон

Британската столица е на пето място измежду градовете с най-вече милионери в света и на първо измежду европейските градове с 3630 души с повече от 30 млн. $.

Въпреки това Лондон е записал през 2016 година най-големия симетричен спад на ултрабогатите в класацията, защото „ нивата на благосъстояние бяха наранени от слабостта на валутата и терзанията, свързани с брекзит “, пишат създателите на отчета.

Париж - различен огромен европейски град, желан от най-заможните, съкратява дистанцията с английската столица с 3440 милионери.

Петте страни, в които живеят най-вече богаташи в света, са Съединени американски щати със 73 110 милионери, Япония с 16 740, Китай с 16 040, Германия с 13 420 и Англия с 8860. През 2016 година ултрабогаташите са се нараснали с 3.5% до 226 450 души, спрямо предходната година.

Това е частична отплата, в съпоставяне със сериозния спад регистриран през 2014 и 2015 г, пишат създателите на отчета. Комбинираното благосъстояние също се е нараснало през 2016 година, нараствайки с 1.5%, до 27 милиарда $.

Почти половината от ултрабогатите имат сред 30 и 50 млн. $. През 2016 година милионерите на всички нива в света са се нараснали по брой и са записали повишаване на чистото положение. Изключение вършат мултимилионерите.

Тази група е записала спад на броя с 3.1%, в съпоставяне предходната година. Това е първият спад от международната финансова рецесия насам, който е лишил 3.7% от комбинираното благосъстояние в долари на мултимилионерите.

Но броят на мултимилионерите продължава да е забележителен. Те съставляват 1.1% от всички ултрабогаташи и управляват съвсем 28% от международното благосъстояние, допълват създателите на отчета.

Кои са те?

Има осем души, които са концентрирали по-голямо благосъстояние от половината от най-бедното население на света, към 3.6 милиарда души. Според отчет от януари на благотворителната организация Oxfam, която се бори против неравенството, пропастта сред богатите и бедните е „ по-голяма, в сравнение с се опасявахме “.

Сред най-заможните милионери, съгласно Forbes и Oxfam, са Бил Гейтс, съосновател на Microsoft със положение от 75 милиарда $, Амансио Ортега, създател на притежателя на Zara Inditex с 67 милиарда $ и Уорън Бъфет, мажоритарен акционер в Berkshire Hathaway с 60.8 милиарда $.

Мъжете не престават да преобладават измежду милионерите. Жените съставляват едвам 12.8% от благосъстоянието през 2016 година Процентът остана постоянен в последните години, демонстрира проучването на Wealth-X.

Но междинното благосъстояние значително е сходно за двата пола със 110 млн. $ за дамите и 120 млн. $ за мъжете. Интересното е, че болшинството от дамите са натрупали положението си сами, а не са го наследили. Това значи, че половината, или най-малко една трета от благосъстоянието им, е плод на бизнес инициативи и/или сполучливи вложения.

В същото време, благосъстоянието на 22% от най-богатите хора в света е насъбрано посредством композиция от завещание и персонален бизнес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР