В света има 2153-ма души, които държат в ръцете си

...
В света има 2153-ма души, които държат в ръцете си
Коментари Харесай

Това са най-богатите жени в света

В света има 2153-ма души, които държат в ръцете си най-малко един милиард $.

А от стоте най-богати хора на Земята едвам 11 са дами. И всички те са влезнали в този лист, откакто са наследили положението си от фамилията или от съпрузите си. Това демонстрира класацията Billionaires List на Forbes за 2019 година.

Дамата, която стои преди всичко за трета поредна година, е Франсоаз Бетанкур Майерс - дъщерята на собственичката на козметичния водач L`Oreal Лилиан Бетанкур.

След гибелта на майка си през 2017 година тя наследи освен империята й, само че и позицията на най-богатата дама в света. Към днешна дата финансовото й положение се пресмята на впечатляващите 49,3 милиарда $.

На второ място след нея е една от наследничките на семейството зад американският колос в търговията Walmart Алис Уолтън. Заедно със своите братя Джим, Роб и Лукас, както и със сестра си Кристи тя има 11% от акциите на компанията. Към 2019 година благосъстоянието й се пресмята на 44,4 милиарда $.

Трета по благосъстояние в света е Жаклин Марк, която стои зад амариканския производител на шоколадови десерти Mars. Нейното благосъстояние е на стойност от 23,9 милиарда $.

На трето място е най-заможната китайка Янг Хуян. Тя е контролиращ акционер в азиатския колос в региона на недвижимите парцели Country Garden Holdings.

Германката Зузане Клатен е на пето място в класацията. Най-богатата европейка е внучка и наследница на мажоритарният акционер в BMW Гюнтер Квандт. Тя държи в ръцете си 21 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР