В сутрешния блок на БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова опроверга

...
В сутрешния блок на БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова опроверга
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Няма пейка на ул. Граф Игнатиев, която струва 10 000 лв.

В утринния блок на Българска национална телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова опроверга изказванията, че цената на една скамейка за ул. "Граф Игнатиев " е 10 000 лева По думите ѝ, цената на пейките варират сред 850 и 1290 лева Фандъкова също по този начин удостовери, че паветата пред храм-паметника "Св. Александър Невски " няма да бъдат подменяни при реконструкцията на зоната пред него.

Паветата на пл. "Св. Александър Невски " ще останат и това не е вест, защото решението е от 2017 година, изясни Фандъкова. В изказванието, че ще бъдат сменени, тя видя партийни ползи.

Моята позиция постоянно е била, че в историческия център на града би трябвало да има минимални намеси по нужда, с цел да запазим духа на остаряла София, сподели столичният кмет.

Ще бъдат инсталирани секторите на паважа в неприятно положение, като ще бъдат сменени и тротоарите. Остава решението зоната от ул. "Оборище " до храм-паметника "Св. Александър Невски " да е пешеходна, съобщи Йорданка Фандъкова, като посочи, че срокът за осъществяване на ремонта е една година.

Проведената инспекция демонстрира, че на ул. "Граф Игнатиев " няма пейки на цена 10 000 лева - цената им варира сред 850 и 1290 лева, изясни столичният кмет. Архитектурните композиции в зона 2 са 12 на брой, като пет от тях може да се видят на пл. "Гарибалди ". Проверката за цената им е посочила, че цената им варира сред 1460 и 2166 лева Така цялата комбинация е на цена от 8500 лева, изясни Йорданка Фандъкова.

Крайната цена на плана е избрана и няма да се трансформира, съобщи столичният кмет.

На някои места не е допустимо да се инсталират подземни контейнери за боклук, защото или инфраструктурата не разрешава, или има опозиция от живущите в региона. Поставените досега такива контейнери ще стартират да действат, когато обектът бъде признат, изясни Йорданка Фандъкова.

Има 10 огромни обекта в София, където ще се проведат огромни поправки това лято. Два от тях столичният кмет дефинира като стратегически - продължаването на работата по вътрешния кръг на града и създаване на канализационен колектор. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, както и ремонт на бул. "Президент Линкълн " в "Овча купел ", наред с други.

Продължава обновяването на столичния градски превоз, като към този момент нездравословните излъчвания, предавани от негови транспортни средства, са понижени с 2,5 пъти, съобщи Йорданка Фандъкова. Следващата седмица следва да бъдат пуснати в употреба първите 20 от общо 60 съчленени рейса на природен газ по линия 11.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР