В Сухопътни войски не е модернизиран полигон Корен“ (б.а. –

...
В Сухопътни войски не е модернизиран полигон Корен“ (б.а. –
Коментари Харесай

7 млн. лв. платени на фирма за ремонт на полигона в Корен, тя фалирала

„ В Сухопътни войски не е осъвременен полигон „ Корен “ (б.а. – в Хасково), макар че за плануваните, само че неизвършени работи, предплатено са платени на компания реализатор 7 милиона лв., след което компанията е оповестила банкрут, а средствата евентуално ще бъдат изгубени “.

Тези проблеми в армията регистрира в отчета за 3 месеца от встъпването си в служба министърът на защитата Тодор Тагарев.

„ Значително е забавянето в подготовката и съществува заплаха Трета авиационна база (б.а. – авиобаза „ Граф Игнатиево) да не бъде подготвена в период за приемане и употреба на самолетите F-16 “, написа още министърът.

Ремонтът на авиобазата един път към този момент се забави. Тя трябваше да е подготвена до 2023 година, само че компаниите се забавиха с плановете, открити бяха и пропуски в работата, а пандемията в допълнение забави доставката на материали. Изработката на самолетите обаче също се забави и по този начин на компаниите бе дадена пролонгация до края на 2024 година

Авиобазата би трябвало да е подготвена преди изтребителите да са пристигнали, с цел да има от кое място да изхвърчат, кацат, само че и да се съхраняват. Още при първото закъснение терзанията бяха, че това би означавало изтребителите да останат на склад в Съединени американски щати, за което България би трябвало да заплаща наем, до момента в който ги прибере тук.

„ Резултатите в индустриалното съдействие, контрактувано в пакета по придобиването на първите 8 самолета F16, са прекомерно скромни, а в контракта за вторите осем самолета изобщо не е планувано такова съдействие, заради което пропущаме обилни софтуерни, индустриални и обществени изгоди за българската стопанска система и общество “, написа още в отчета си Тагарев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР