В студиото на Още от деня“ министърът на икономиката Емил

...
В студиото на Още от деня“ министърът на икономиката Емил
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Емко“ се е отказало от най-голямата си поръчка

В студиото на „ Още от деня “ министърът на стопанската система Емил Караниколов съобщи, че оръжейното сдружение „ Емко “ е анулирало приемнопродавателните протоколи за най-голямата си оръжейна договорка за 50 млн. лева, както е анулирало и фактурите с претекст, че липсва така наречен „ техническа приемка “, с което на процедура е прекратило договорката единствено 11 дни, преди корабът, който би трябвало да натовари продукцията за клиента, да дойде на порт. Той добави, че лицензът на сдружението ще бъде върнат, в случай че шефовете са отстранили установените нередности до идната седмица.

Икономическият министър Емил Караниколов изрази вяра, че установените нередности в „ Емко “ като неправилното предпазване на муниции, ще бъдат отстранени до идната седмица и служащите ще се върнат на работа.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Проверка се извърши в няколко сдружения от веонно-промишления комплекс. При „ Емко “ се установяваха няколко нередности, само че най-голямата беше съхраняването на контейнери с муниции на площадката. Въпросът за какво е по този начин е към шефовете, а отговорът е, че сдружението няма задоволително хранилища.
Емил Караниколов сне виновността от сдружението медиатор „ Кинтекс “ за неосъществените покупко-продажби на „ Емко “, като изясни, че в договорите има отговорности за техническа приемка преди експорт в наличието на третата страна - клиент. В случая с огромната поръчка за боеприпаси на стойност 50 млн. лева, по думите на Караниколов „ Емко “ се е отказало от договорката, като е анулирало приемно-предавателните протоколи и фактури, с което е сложило „ Кинтекс “ в невъзможност.
 Каракачанов: „ Емко “ дължи на министерството на защитата към 2-3 милиона лв. Каракачанов: „ Емко “ дължи на министерството на защитата към 2-3 милиона лв.
Оръжейният цех „ Емко “ дължи на министерството на защитата към 2-3 милиона лв., заяви министър Красимир Каракачанов в коридорите на Народното събрание....

Емил Караниколов също по този начин означи, че се е наложило ВМЗ „ Сопот “ да подписа контракт със сръбската държавна оръжейно сдружение за доставка на барут и гориво, тъй като „ едно сдружение от години седи на входа на ВМЗ „ Сопот “ и дефинира по кое време ще даде барут на сдружението “, което министърът класифицира като „ бойкот “.
 На 6 октомври вземат решение за лиценза на На 6 октомври вземат решение за лиценза на "Емко "
На 6 октомври ще стане ясно дали лицензът на,,Емко " за импорт и експорт на оръжие ще бъде възобновен. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Каранико...

Министърът изясни отлива на задгранични вложения тази година с политическата неустановеност при започване на годината, когато имаше предварителни парламентарни избори. Емил Караниколов означи, че профилът на непознатите компании, които влагат в България, се трансформира към индустриален и ИТ.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Работим за привличането на български малцинства, насочили сме се главно към тях. Става дума за три милиона души. Ако върнем 10 % от тях, това ще е огромен запас от работна мощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР