В студиото на Денят започва психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и

...
В студиото на Денят започва психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и
Коментари Харесай

Как ще се подреди политическият пъзел? Коментар на Цветеслава Гълъбова и Стойчо Стойчев

В студиото на " Денят стартира " психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова и политологът доцент Стойчо Стойчев откроиха приликите и разликите сред претендентите за президент - проф. Анастас Герджиков и Румен Радев.

Според Стойчев общото сред двамата претенденти е по-малко, в сравнение с разликите. Д-р Цветеслава Гълъбова съобщи, че и проф. Герджиков, и президентът Радев са уравновесени и спокойни хора, които могат да показват страната почтено.



" Моите упования са Румен Радев и Илияна Йотова да завоюват изборите и през идващите пет години на най-високия държавен пост да са двама интелигентни, осъществени хора с ясни житейски и професионални биографии, хора които обичат своя народ, не го назовават " неприятен човешки материал ", по чиито шкафчета няма револвери, които не употребяват трибуквия, обект на гинекологията в диалозите си, които не ни излагат на интернационалната сцена посредством козируване, вършат разлика сред торта, сахер и кафе и хора, които в действителност сплотиха към себе си българския народ в борбата против простащината, арогантността, войнстващия привитимизъм, които бяха издигнати в сан съвсем на държавна политика и се бяха трансформирали в билет за първа класа, и които застанаха на страната на битите, унижените и бедните ", сподели доктор Цветеслава Гълъбова.

" Хубавото за нас като гласоподаватели е, че имаме избор. Това са двама изцяло разнообразни претенденти. Президентът Радев е апетитен като любимец от всички демоскопски изследвания, само че пък той съставлява един вид претендент, който освен сплотява, само че провокира някакви реакции против себе си. Хубаво против него е да имаме не разединител, човек, който квалифицира с лека ръка прокурори, министри, назовава ги мутри и желае да ги вади на открито, а подобен, който търси разговор и компромис. Смятам, че проф. Герджиков е подобен вид претендент. Той постоянно е бил доста диалогичен, доста отборен човек и в работата си е потвърдил, че може да реализира консенсус и да намира решения в комплицирани обстановки, в които доста спор на ползи са сблъскани на една маса и без да приоритизира някой пред останалите, съумява да откри вид, който да работи за всички. Не мога да го нарека по-малко образован от ген. Румен Радев, на всичкото от горната страна, той е потомствен интелектуалец ", сподели от своя страна доцент Стойчо Стойчев.

Стойчев счита, че имаме почтени водещи претенденти и в случай че има още един-двама забавни претенденти, които да внесат малко многообразие на дебата, бихме имали една забавна акция.

Според Гълъбова това, че Румен Радев е боен авиатор, не го прави по-малко образован и той би желал да има спор, а един претендент като Герджиков подсигурява, че ще се получи прекрасен, образован спор.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР