В студиото на „Денят ON Air“ по BG on Air,

...
В студиото на „Денят ON Air“ по BG on Air,
Коментари Харесай

Проф. Захари Захариев: Това, което се случва в Беларус от една страна е странно, но от друга страна е напълно логично

В студиото на „ Денят ON Air “ по BG on Air, интернационалният анализатор проф. Захари Захариев сподели, че Европейски Съюз би трябвало да се занимава първо със себе си, а не да се изживява в ролята на непрескочим фактор, употребявайки средства като наказания или закани за наказания във връзка с някои проблеми, които пораждат в някои страни, отвън Европейски Съюз – преди всичко приказвам за Русия и Беларус. „ А това, което се случва в Беларус от една страна е необичайно, само че въпреки това е изцяло разумно “.

Хората излизат на улицата и желаят смяна, изяснява Захариев. „ Основно излизат младежите “.

В Беларус няма действителна съпротива, споделя интернационалният анализатор. „ Ново броене няма да има, само че настояванията които издигат през днешния ден, са обичайните претенции, които са били и преди на други избори, на които аз съм бил техен наблюдаващ. Слабостта би трябвало да се търси в тези, които назовават себе си съпротива, а не в някакво жестоко нарушаване на обикновени изборни правила “.

Със сигурност можем да кажем, че Лукашенко би трябвало да мисли за своето отдръпване, тъй като този развой набира скорост, декларира Захариев.

На изборите, на които съм бил наблюдаващ, операции не е имало, изрично декларира Захариев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР