В студиото на БНТ бившият регионален министър Иван Шишков заяви,

...
В студиото на БНТ бившият регионален министър Иван Шишков заяви,
Коментари Харесай

Иван Шишков: Държавата е заложник на частната фирма, която управлява толсистемата

В студиото на Българска национална телевизия някогашният районен министър Иван Шишков съобщи, че главният проблем с настоящата толсистема е договорът с частната компания, който слага страната в подчинено състояние .

" Договорът е подписан през 2018 година и е по този начин изработен, че страната има извънредно малко въздействие , поради което тол системата се ръководи главно от частна компания ", сподели Шишков. Той добави, че страната е като " пленник на частната компания, която ръководи толсистемата " .

Шишков разкри и съществени юридически проблеми с контракта: " По времето на първите два служебни кабинета констатирахме проблемите с контракта, както и че е съвсем невероятно юридически той да се скапе . Дано сегашният постоянен кабинет направи равномерен преход, тъй че всички данни от частната компания да се трансферират към страната ".
 Министерство на регионалното развитие търси изходните кодове за тол системата, следите им се губят през 2019 година
Министерство на регионалното развитие търси изходните кодове за тол системата, следите им се губят през 2019 година

ДАНС е сезирана по въпроса

По отношение на кабелите за свързване на тол камерите, Шишков бе безапелационен: " Държавата е строила нелегално, без значение, че е имало преписка сред тогавашния зам.-министър и ДНСК за това какви документи са нужни, с цел да станат градежите законни ".

Шишков разяснява и настоящото положение на автомагистралите: " Стана разнобой в говореното - сегашният министър Цеков споделя, че взима проби на автомагистрали в гаранция. Аз не споделям, че сме взимали проби на автомагистрали в гаранция, а споделих, че сме зимали проби от автомагистрали във очевидно неприятно положение, които се нуждаят от ремонт ".

Бившият министър също по този начин разкри, че вероятността да се кандидатира за кмет на София е все по-малка, поради " отношението на политиците към специалистите ".
 Служебният министър преразглежда тол системата
Служебният министър преразглежда тол системата

Транспортният министър Христо Алексиев няма да открива топлата вода
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР