В сцена на предизборна кампания се превърна заседанието на парламента

...
В сцена на предизборна кампания се превърна заседанието на парламента
Коментари Харесай

„Този разговор беше политизиран“: Парламентът прие споразумението на правителството с миньори и енергетици

В сцена на предизборна акция се трансформира съвещанието на Народното събрание през днешния ден, на което беше признато Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано през вчерашния ден.

Очаквано, опозицията употребява митингите на енергетиците, с цел да насочи нападки към държавното управление и ги употребява комфортно за осъществяване на предизборна акция без да се постанова да заплаща за присъединяване в медии.

Това се случи на фона на инспекция на националната телевизия, която, че немалка част от синдикалните водачи на митингите са в партийни листи за общински съветници.
От „ мъжка секретарка на Пеевски “ до „ неуважаеми дами и господа “
Високият звук, при който протече разискването в Народното събрание, резонно докара до отправяне на обидни реплики, подвиквания и освикрвания, които са измежду главните аргументи Народното събрание в една парламентарна република да бъде с най-нисък рейтинг.

Най-ожесточени бяха от „ Възраждане “ и „ ИТН “, които отправяха непрекъснато обидни квалификации към премиера Николай Денков.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ го назова „ мъжката секретарка на Пеевски “, за което отнесе наказване „ забележка “.

Доволен съм от вчерашния ден и това, което се случи, тъй като над 100 индивида на тази среща видяха кой командва обединението, разяснява от парламентарната естрада Йорданов. Според него в действителност няма коалиция, има еднолично ръководство на Делян Пеевски. „ Всички останали са добавки, а най-жалкият придатък е тоя, дето доскоро избяга от залата, мъжката секретарка на Делян Пеевски, Николай Денков, дето му викат учен. Той е учен по секретарство “, сподели Йорданов.
Българска социалистическа партия отхвърли да поддържа съглашението
В самото начало на дебатите от левицата обявиха, че са срещу това съглашение, а Корнелия Нинова съзря опит сред ръководещите от ПП-ДБ, ГЕРБ и с поддръжката на Движение за права и свободи за разпределение на средства към „ подобаващите компании “.

Струва ми се, че на тези хора някой ден би трябвало да се търси и наказателна отговорност, това са големи вреди “, разяснява тя пред публицисти.

Според левицата съглашението „ подписва смъртната присъда на българската енергетика “.
Този диалог беше политизиран. Този диалог беше изпълнен с доста лъжи и откровени неистини. Той беше за жалост допълнен и с откровени простащини.
Това разяснява от пленарната естрада министър председателят Николай Денков.

Денков стартира изявлението си с послание „ уважаеми и неуважаеми дами и господа народни представители “, след което в залата се чуха викания „ оставка “.

Това, което чухме през днешния ден, съответстваше на това, което чаках съвсем във всичко. Този диалог беше политизиран. Този диалог беше изпълнен с доста лъжи и откровени неистини. Той беше за жалост допълнен и с откровени простащини. Така че това е повода да се обърна към част от вас по този метод, тъй като е позор в това Народно заседание да се води диалог по такава значима тематика и в тази тематика вие да вкарвате дебелашки намеци и неистини “, изясни министър председателят. Нека да кажа няколко от лъжите, които бяха казани през днешния ден, уточни Денков.

Той разясни, че настояването да има съглашение, което да бъде гласувано в Народното събрание – нещо, което левицата разгласи за неприемливо, е искане на самите протестиращи. „ Така че всеки, които оспорва потребността от съглашение и потребността от това решение, което през днешния ден обсъждаме тук, в действителност възразява против това, което желаеха протестиращите„, разяснява министър- ръководителят.

Няколко пъти беше изказана една неистина и тя е, че аз съм споделил, че ще изпълняваме това, което желае Европейската комисия. Казах нещо друго и това е, че би трябвало да изпълняваме европейските регламенти, само че тъй като някои от депутатите тук желаят да излезем от Европейски Съюз, по тази причина считат, че ние не би трябвало да съблюдаваме европейските регламенти, разяснява министър председателят.

По думите му е имало и други неща, които не са били правилни и даде образец с това, че ставало дума за
три, четири милиарда, които да се разпределят.
Не, ставаше дума за три, четири милиарда, които да се влагат, посочи той и добави, че точно по тази причина тази заран е имал среща и с работодателски организации.

Грижа за хората, мините, енергийната система на България има, стига, несъмнено, да има кой да огледа и да разбере защо става дума, само че до момента в който хората, които разискват тази тематика, не се интересуват от положителното на България, а се интересуват от положителното на частния си партиен интерес, несъмнено няма по какъв начин да го видят, разяснява министър председателят Николай Денков.

Освен че дебатът през днешния ден не докара до градивен разговор и оферти за възстановяване на политиките в областта на енергетиката, той способства за задълбочаване на разделянето в обществото, а и измежду самите протестиращи, които към този момент срещат несъгласия в позициите си по отношение на самото съглашение и поставените в него претенции.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР