В Стрелча обявиха бедствено положение. Причината - липсата на вода

...
В Стрелча обявиха бедствено положение. Причината - липсата на вода
Коментари Харесай

Бедствено положение в Стрелча заради качеството на водата

В Стрелча оповестиха бедствено състояние. Причината - неналичието на вода в града поради съществени провали във вододайната зона, породени от пороите. Според локалната власт единственото решение на казуса е поддръжка от страна на страната.

Стрелча

Обилните дъждове са нанесли съществени провали върху ВиК оборудванията в община Стрелча. Огромното количество вода е разрушило част от подпорните стени на единствения тръбопровод, който зарежда града.
Стойно Чачов - кмет на община Стрелча: Една тръба ФИ-200 като размер, етернитова, канцерогенна и рискова за здравето на хората. Не е подменяна даже и метър от нея в границите на 72 години.
На места тръбите са разрушени, а на други са запушени от кал и тиня. До момента водоподаването е спирано неведнъж, само че в този момент целият град остава без питейна вода.
Два дни нямаше, един ден имаше и в този момент отново няма.Сега нямаме сега.
Как се оправяте без вода?
Е, нали знаеш, неволю, неволю, пък се оправим.Няма вода, но ще я оправят момчетата.Има минерална вода, има кладенчета. Навсякъде се случват такива неща.
От общината признават, че могат да се оправят с казуса единствено с помощ от страната.
Стойно Чачов - кмет на община Стрелча: Не единствено все още, само че и изобщо като цяло нямаме друга опция. Затова сутринта с оповестяването на бедствено състояние сме пуснали едно писмо за неотложно финансиране, с цел да може да реагираме по допустимо най-бързия метод. Иначе сме пред угрозата да залеем града с зараза, да няма безусловно никаква вода.
На този стадий в общината не знаят какъв брой средства ще са нужни за подмяната на авариралия тръбопровод, вредите към момента се пресмятат. Бедственото състояние ще остане в действие до 17 юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР