В страницата на Министерството на енергетиката бяха публикувани финалните териториални

...
В страницата на Министерството на енергетиката бяха публикувани финалните териториални
Коментари Харесай

Публикуваха финалните териториални планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил

В страницата на Министерството на енергетиката бяха оповестени финалните териториални проекти за обективен преход на областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Можете да ги видите, като последвате връзките: Стара Загора - ТУК, Перник – ТУК, и Кюстендил - ТУК.

Като част от Европейския зелен пакт механизмът за обективен преход беше основан за при прехода към неутрална във връзка с климата стопанска система да не бъдат изоставени нито един човек и нито един район. Той включва Фонда за обективен преход (ФСП), от който се очакваше в интервала 2021—2027 година да бъдат вложени 17,5 милиарда евро в териториите, които са най-силно наранени от прехода към неутрална във връзка с климата стопанска система.

Според Манолов протестиращите не са показали никакъв интерес към 36-те заплати компенсации

Всички страни членки бяха длъжни да разработят териториални проекти за обективен преход (ТПСП), с цел да получат достъп до финансиране от Фонда за обективен преход. Тези тактики на локално равнище трябваше да бъдат създадени посредством публични съвещания с всички заинтригувани страни, в това число представители на гражданското общество и локалната общественост, както е несъмнено от Европейския кодекс на държание за партньорство.

Той съобщи, че през днешния ден е крайният период да се одобряват

Плановете трябваше да бъдат показани от всяка страна членка или като единна ТПСП за цялата страна, или няколко характерни ТПСП за даден район на Европейската комисия, след съответни публични съвещания с гражданското общество.

Преди дни на фона на митингите на миньори и енергетици стана ясно, че Европейската комисия към момента не е получила българските териториални проекти за обективен преход.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР