В столицата по-голямата част от музеите ще работят на днешния

...
В столицата по-голямата част от музеите ще работят на днешния
Коментари Харесай

Повечето музеи в София работят на националния празник

В столицата по-голямата част от музеите ще работят на днешния празник, като някои от тях ще одобряват гости гратис и с удължено работно време.

В други ще се събират дарения за Украйна, където военните дейности станаха причина Националният военноисторически музей да затвори порти през днешния ден в символ на взаимност с украинския народ.

Политехническият музей ще работи през днешния ден гратис и провежда акция за дарения за Украйна. Ще бъдат събирани хигиенични материали, памперси, детски храни и хранителни артикули.  Посетителите ще могат да прегледат и гостуващата украинската галерия „ Науката е ТЯ! “. 

Националният военноисторически музей няма да работи през днешния ден в символ на взаимност с украинския народ.

„ Като институция, която учи и интерпретира войната, споровете и последствията от тях, ние добре знаем какъв брой скъп е мирът “, пишат чиновниците на музея и канят хората, само че на следващия ден, да прегледат изложбата „ Достойни за независимост “ с мотив 144 години от Освобождението на България. 

С удължено работно време - от 9 и 30 до 19 часа ще работи Националният исторически музей. Специално за най-малките гости музейният учебен център провежда тематични ателиета „ Изработка на флагове “ и „ Печати “. В рамките на 90 минути децата на възраст от 5 до 10 години ще научат за историята на българския трикольор и ще изработят националния ни байрак или щемпел от глина. 

Националният археологически музей ще работи със общоприетото си приемно време от 10 до 17, а Музеят на София и „ Земята и хората “ ще са с безвъзмезден вход. 

В празничния ден няма да работят Етнографския музей и Природонаучния.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР