В столицата днес в присъствено обучение са се върнали над

...
В столицата днес в присъствено обучение са се върнали над
Коментари Харесай

За София: Над 3000 ученици от 5 клас нагоре са се върнали в клас

В столицата през днешния ден в присъствено образование са се върнали над 3600 възпитаници, сподели за " По света и у нас " Ваня Кастрева, шеф на РУО-София.

Това са най-много учениците от 24 частни учебни заведения, като измежду тях най-вече са тези от Американския лицей - 816 от 8 до 12 клас. От общинските учебни заведения са се върнали единствено 176 възпитаници от 8 до 10 клас на 164 -та Испанска гимназия.

Останалите междинни общински учебни заведения и гимназии към момента събират анкети от родителите дали децата имат зелен документи, сподели Кастрева. От 1- ви декември връщане в учебно заведение е декларирал обаче един седми клас от 36-то приблизително учебно заведение.

От 1 декември се връщат огромните възпитаници в още четири частни учебни заведения, от 2 декември към тях ще се причисли още едно, оповестяват от Министерството на образованието и науката.

Междувременно половината от учениците от V до XII клас учат присъствено без тестване и документи в 130 общини в страната, където заболяемостта е сред 250 и 500 на 100 000 души. Всички възпитаници са в клас без условия в цялата област Кърджали и в обособени общини от други области, в които заболяемостта е под 250 на 100 000.

През предходната седмица в клас без тестване са се върнали и 5274 деца до IV клас, които имат документ за преболедуване или съществуване на антитела, каквито са условията на здравните управляващи, споделят още от министерството.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР