В Стокхолм има обща забрана за целия трафик на тежкотоварни

...
В Стокхолм има обща забрана за целия трафик на тежкотоварни
Коментари Харесай

В Стокхолм вече снабдяват магазините през нощта – чисто и безшумно

В Стокхолм има обща възбрана за целия трафик на тежкотоварни транспортни средства сред 22:00 и 6:00 сутринта, с цел да не се безпокоят жителите през нощта. В план, който е отчасти финансиран от Европейски Съюз, Стокхолм, дружно с сътрудниците по веригата за доставки: HAVI, McDonald’s, Scania и Кралския софтуерен институт, се стремят да показват резултатите от доставките през нощта с нулеви излъчвания в града.

Градът даде особено позволение за тестване на резултатите от доставките през нощта или „ отвън пиковите моменти “. Доставките до шест ресторанта на Макдоналдс в центъра на града бяха осъществени от HAVI, употребявайки хибриден plug-in автомобил на Scania.

От януари до края на август 2019 година HAVI прави три седмични маршрута за доставка от своя склад, който се намира на 22 километра от Стокхолм. По пътя от склада камионът употребява биогориво, хидротретирано растително масло (HVO). Когато влезе в града, GPS системата на камиона автоматизирано го подканя да премине в електрически режим. Съществува опция камионът да зарежда батериите си, до момента в който прави доставки до един от заведенията за хранене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР