В сряда вечер Реал Мадрид гостува на Барселона в реванш

...
В сряда вечер Реал Мадрид гостува на Барселона в реванш
Коментари Харесай

Преди декада: Реал стори това, което трябва да направи срещу Барса сега

В сряда вечер Реал Мадрид гостува на Барселона в реванш от полуфиналите за Купата на Испания. Футболистите на Карло Анчелоти изгубиха първия мач с 0:1, поради което в този момент са задължени да завоюват.

Историята демонстрира, че за последно преди 10 години Реал съумя да стори нещо такова в конкуренцията. През сезон 2012/13 “белите ” бяха отстъпили с 1:2 от Селта при визитата си на “Балаидос ” в първи конфликт от 1/8-финалите, само че в ответната среща на “Бернабеу ” Кристиано Роналдо заби хеттрик и Карим Бензема добави един гол за крайното 4:0.

После столичани стигнаха до финала, където обаче изгубиха от градския си противник Атлетико Мадрид с 1:2 след продължения, още веднъж на “Бернабеу ”.

После през годините Реал Мадрид още на два пъти позволи провали в първите си срещи от шампионата за Купата на краля, когато съответният кръг беше в два мача, тъй като от последните три сезона насам това са единствено полуфиналите.

В първи конфликт от 1/8-финалите през 2014/15 “лос меренгес ” отстъпиха с 0:2 на Атлетико, а на реванша не съумяха да извърнат - 2:2.

Сходно нещо се случи и два сезона по-късно - 2016/17, когато на 1/4-финалите Реал загуби с 1:2 от Селта вкъщи в първия мач, а след това във Виго се стигна до 2:2.

Турнирът за Купата на Испания не е кой знае какъв брой сполучлив за Реал Мадрид напоследък. Последният трофей за клуба от него е от пролетта на 2014 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР