В сряда вечер Елтън Джон ще говори пред британския парламент

...
В сряда вечер Елтън Джон ще говори пред британския парламент
Коментари Харесай

Елтън Джон ще говори пред британския парламент за борбата срещу СПИН

В сряда вечер Елтън Джон ще приказва пред английския парламент за работата си в битката с ХИВ по време на сесия, отдадена на Световния ден за битка със СПИН, заяви АП. 

Фондацията за битка със СПИН на английската звезда води акции за разширение на пилотната държавна стратегия за тестване за ХИВ на хора, посещаващи незабавните отделения на лечебните заведения. 

В рамките на програмата, която наскоро беше въведена в Лондон и други градове, в това число Манчестър, всички лица на 16 и повече години, на които се изследва кръвта в незабавно поделение, ще бъдат тествани и за ХИВ, хепатит В и хепатит С, в случай че не се откажат от проучването.

Благотворителната организация на попзвездата прикани държавното управление да разшири обсега на услугата, която съгласно публични лица е била основна за откриването на стотици латентни случаи на ХИВ.

В сряда министър-председателят Риши Сунак отдаде респект на фондацията на Елтън Джон за битка със СПИН, като изрази насладата си, че нейната работа се отбелязва в Народното събрание. 

„ Сър Елтън е мощен глас за смяна във Англия и по света “, сподели Сунак пред депутатите и добави: „ Чрез блестящата работа на фондацията за битка със СПИН той увеличи осведомеността по въпроса, понижи стигмата и избави човешки животи “.

Световният ден за битка със СПИН се отбелязва на 1 декември. Обединеното кралство се надява да реализира нулево предаване на ХИВ в Англия до 2030 година в сходство с задачите на Световната здравна организация.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР