В сряда Русия разпространи в Съвета за сигурност и Общото

...
В сряда Русия разпространи в Съвета за сигурност и Общото
Коментари Харесай

Русия разпространи писмо до СС и Общото събрание на ООН за обстрела на Донецк от украинците с Точка-У

В сряда Русия популяризира в Съвета за сигурност и Общото заседание на Организация на обединените нации писмо и материали за обстрела от страна на Въоръжените сили на Украйна в Донецк на 14 март с ракета " Точка-У ". Това се споделя в известието на съветското непрекъснато посланичество към международната организация.

„ Около 11:30 ч. на 14 март московско време ракета „ Точка-У “ с касетъчна бойна глава беше изстреляна по жилищен регион в центъра на града от територия, следена от режима в Киев “, се споделя в текста.

Това нахлуване, акцентира писмото, се преглежда като „ нарушаване от режима в Киев на главната норма на интернационалното филантропично право, залегнала в член 48 от Допълнителния протокол към Женевските конвенции от 12 август 1949 година и по отношение на отбраната на жертвите на интернационалните въоръжени спорове [Протокол I] от 8 юни 1977 година "

Международното филантропично право, уточни задачата, ясно дефинира кои офанзиви се смятат за непропорционални: в сходство с параграф 5, писмен знак б) от член 51 от Протокола, това са офанзиви, „ от които може да се чака да причинят инцидентна гибел, пострадване на цивилни, вреди към цивилни обекти......... ".

„ В този жилищен квартал на Донецк нямаше военни уреди, тъй че не можеше да има никакво „ предстоящо военно преимущество “ за украинските въоръжени сили от това варварско нахлуване “, акцентира съветското непрекъснато посланичество.

„ Това събитие, определеното време на офанзивата (по обяд) и мястото, както и типа на оръжието – тактическа ракета с касетъчна бойна глава – ясно демонстрират, че главната цел е било цивилното население. Задачата е била да се нанесат колкото се може повече вреди на цивилните ", споделиха те.

Този обстрел от въоръжените сили на Украйна е „ освен съществено нарушаване на интернационалното филантропично право, само че се смята и за терористичен акт и военно закононарушение против цивилното население “.

„ Като се има поради репутацията на режима в Киев, насърчаващ подправени обвинявания и подправени доказателства, би трябвало да се означи, че Точка-У не е на въоръжение в съветските въоръжени сили “, се споделя в текста.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР