В сряда пред съда МВР оттегли искането си за извършване

...
В сряда пред съда МВР оттегли искането си за извършване
Коментари Харесай

МВР оттегли искането за данъчна проверка на пребития журналист Димитър Кенаров

В сряда пред съда Министерство на вътрешните работи отдръпна настояването си за осъществяване на цялостна данъчна инспекция на пребития по време на миналогодишните митинги публицист Димитър Кенаров. Вътрешното министерство внесе това искане в отговор на делото, което репортерът заведе против полицейското задържане.

Пред съда в сряда бяха разпитани двама очевидци, в това число фоторепортер, който е снимал ареста на Кенаров, който бе влачен по паважа към камионетката от няколко служители на реда. Свидетелите обявиха, че напълно ясно се е чувало по какъв начин той се показва като публицист, само че реакция на служителите на реда няма.

По делото ще има най-малко още едно съвещание, на което ще бъде показана експертиза от видеозаписа на задържането на журналиста.

Димитър Кенаров бе очевидно удовлетворен от развиването на делото. Според него е било напълно разумно Министерство на вътрешните работи да отдръпна настояването си за данъчна проверка.

" Мисля, че е напълно разумно това решение. То беше безумно в самото си искане. Явно, че в този момент нали е заменен юрисконсултът от Министерство на вътрешните работи (който се явява по делото) и (има ново) отношение към този вид арестувания “, сподели Кенаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР