В сряда отборът на Етър приема на стадион Ивайло във

...
В сряда отборът на Етър приема на стадион Ивайло във
Коментари Харесай

Светослав Петров: Мачът с Ботев Враца ще бъде много тежък

В сряда тимът на Етър приема на стадион " Ивайло " във Велико Търново Ботев Враца в среща от 15-ия кръг на Първа лига. Мачът се явява директен конфликт сред отбори, борещи се за оставането си в елита на българския футбол, поради което и старши треньорът на домакините Светослав Петров чака доста напрегната и сложна среща.

„ С който и да играем, мачът е доста тежък. Още повече против пряк съперник като Ботев Враца. Не бих споделил, че е мач за шест точки, тъй като още е прекомерно рано, предстоят още доста мачове в състезание, след това и плейофи… Но сигурно е доста значимо да вземем този мач, най-много от психическа позиция. И за двата тима е извънредно значим. Срещу Крумовград направихме първи мач без позволен гол, да се надяваме, че в този момент ще вземем и първа победа вкъщи ", съобщи старши треньорът на Етър пред клубния уебсайт.

Ботев Враца е единственият тим, позволил повече голове от Етър (27 против 26) от началото на сезона, което дава вяра на " виолетовите " да потърсят първи триумф пред личните си почитатели. Освен това врачани са и в серия от три следващи загуби.

Петров пожела да посочи и някои тълкования, че „ не броял за жив “ идния противник.

" Това, което излезе в някои медии, бе в действителност неопределено предадени думи на Христо Янев. Самият той ми сподели, че няма нищо такова. Той визираше въпрос на кореспондент, а не мое изявление. Няма по какъв начин да не почитам Ботев Враца ", добави той.

Добрата вест от Етър е, че към този момент всички футболисти са здрави и на линия за мача. Напълно възобновени са Николай Янков, Валери Христов и Владислав Найденов.

Билетите за мача към този момент са в продажба в Евентим, цената им е 10 лв., а за възпитаници и пенсионери - 6 лв.. Те ще се продават в сряда от 13 часа във почитател магазина, а от 16 часа на двете каси от северната страна за домакините и на южната каса за почитателите на Ботев. Тогава се отварят и входовете на стадион „ Ивайло “.

Красен Георгиев от Варна ще управлява дуела, асистенти са му Димо Вълчев и Живко Петров, ВАР-рефер е Кристиян Колев, а съдийски наблюдаващ – Константин Писков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР