В сряда лидерите на ЕС се срещнаха с ръководителя на

...
В сряда лидерите на ЕС се срещнаха с ръководителя на
Коментари Харесай

Либийският премиер разговаря с европейски лидери

В сряда водачите на Европейски Съюз се срещнаха с ръководителя на приетото от Организация на обединените нации държавно управление на Либия, до момента в който те се борят да овладеят ескалиращата рецесия на южния фланг на Стария континент на фона на опасения по отношение на незаконната миграция и тероризма.
Файез ал Сарадж, чието хванато в обръч държавно управление на националното съглашение (ПНС) е изправено пред атака на сили, които управляват източната част на страната, се срещна с посланик №1 на Европейски Съюз Жозеп Борел, който по-рано предизвести, че Либия е изправена пред " преломна точка ".
Предупреждението на Борел пристигна, откакто военните сили на Халифа Хафтар - които имат поддръжка от ОАЕ, Египет и Русия – поеха контрола над крайбрежния град Сирт като част от устрема си да сложат ръка и на Триполи и да отстранят ПНС.
Освен с Борел, Сарадж се срещна с ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел и с немския външен министър Хайко Маас, които ден по-рано участваха в незабавни договаряния за Либия с френските, английските и италианските си сътрудници.
" Ситуацията е доста рискова ", предизвести Борел, който във вторник осъди Турция за " интервенция " в спора в Либия. Този уикенд Мишел ще посети Турция за договаряния с президента Реджеп Тайип Ердоган.
Анкара изпрати 35 свои военни, които да образоват либийската войска и да координират поддръжката за ПНС. Според Турция те няма да вземат участие в бойни дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР