В сряда Google представи Chrome Enterprise Premium – нова версия

...
В сряда Google представи Chrome Enterprise Premium – нова версия
Коментари Харесай

Google представи Chrome Enterprise Premium: платена версия на своя уеб браузър с повишена защита

В сряда Гугъл показа Chrome Enterprise Premium – нова версия на своя уеб браузър за корпоративни консуматори, допълнена с технология за изкуствен интелект за възстановяване на сигурността.

Използването на „ напомпания браузър “ ще коства на фирмите по 6 $ на консуматор на месец.

Това е събитие от висок сан, изключително като се има поради, че таксуването за потребление на уеб браузър за финален път е практикувано през 1995 година от Netscape с уеб браузъра Navigator, който не съумя да се конкурира с Internet Explorer и бързо стана безвъзмезден.

През последните години доста анализатори, в това число Gartner предвидиха, че до 2030 година браузърите ще бъдат основни платформи за разпространяване на програмен продукт, събиране на данни, ръководство на достъпа и отдалечена работа в предприятието.

В светлината на тези прогнози Гугъл, базирайки се на Gartner вкарва Chrome Enterprise Premium като първа стъпка към нови модели за монетизиране на браузърите.

Париса Табриз, вицепрезидент на Гугъл за Chrome акцентира, че Chrome към този момент е водач в региона на сигурността на браузърите, като дефинира стандарти и най-хубави практики за цялата промишленост. Въпреки това Chrome Enterprise Premium дава обещание още по-засилени функционалности за сигурност против в допълнение възнаграждение.

Ключова функционалност на браузъра ще бъде контрола на достъпа с отчитане на подтекста. Това е услуга, целяща да понижи риска от нарушение на сигурността на данните.

В допълнение към усъвършенстваните функционалности за сигурност клиентите ще получат засилен надзор върху политиките за сигурност, софтуерните актуализации, поддръжка на разнообразни протоколи и разширени благоприятни условия за докладване и криминалистика. В Chrome Enterprise Premium са включени и функционалности за отбрана на данните и понижаване на заканите. Включително сканиране на злотворен програмен продукт, динамично пречистване на URL адреси и категоризиране на уеб сайтове.

Ходът на Гугъл може да бъде посрещнат с доста песимизъм. По някакъв метод обаче това ще докара до нова епоха на уеб браузърите, в която невижданата сигурност и усъвършенстваните корпоративни функционалности ще бъдат основни условия за водещите браузърни платформи.

Заплащането на разширени функционалности е сигнал, че уеб браузърите се трансформират в мощни бизнес принадлежности, които съчетават голям брой функционалности, а не просто служат за достъп до интернет.

Независимо от това по какъв начин елементарните консуматори одобряват това, то евентуално скоро ще се трансформира в всеобщ модел за монетизиране, изключително откакто се появят и други играчи в региона на уеб браузърите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР