В сряда Европейската комисия защити одобрените от еврозоната мерки за

...
В сряда Европейската комисия защити одобрените от еврозоната мерки за
Коментари Харесай

ЕК защити мерките за облекчаване на дълговата тежест на Гърция, одобрени от Еврогрупата



В сряда Европейската комисия отбрани утвърдените от еврозоната ограничения за облекчение на гръцката дългова тежест, макар че ден по-рано Международният валутен фонд съобщи, че  това няма да бъде задоволително, с цел да може държавният дълг на Гърция да стане по-устойчив в дълготраен проект.

На сегашен постоянен брифинг, говорителката на Европейска комисия Мина Андреева уточни, че прогнозите на МВФ за Гърция са " поредно песимистични " и че фондът е трябвало да ги ревизира още в предишното.

" Европейската комисия, Европейският механизъм за непоклатимост и Европейската централна банка направиха своите оценки и ние като европейци, финансиращи програмата, вършим умозаключение, че облекчаването на дълга за Гърция е задоволително ", съобщи Мина Андреева, представена от Ройтерс. " Но ние също по този начин означаваме, че ще се погрижим за това още веднъж през 2032-а година ", добави тя.

През юни финансовите министри от еврозоната (Еврогрупата) удължиха падежите и отсрочените лихвени заплащания за огромна част от отпуснатите на Гърция заеми, дружно с спомагателна огромна по мярка парична инжекция, с цел да се подсигурява, че Атина ще успее да стъпи на краката си след края на трета избавителна стратегия, плануван за 20-ти август.

Във вторник обаче МВФ съобщи, че до момента в който облекчаването на гръцките отговорности към останалата част от еврозоната ще направи големият държавен дълг на страната по-устойчив в средносрочен проект, оптимистичните европейски допускания за растежа на стопанската система на Гърция и за първичния остатък в бъдеще ще създадат тази резистентност на дълга много несигурна, изключително след 2038-а година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР