В сряда е последният ден, в който работещите в здравеопазването

...
В сряда е последният ден, в който работещите в здравеопазването
Коментари Харесай

Изтича срокът за задължителната ваксинация на здравните работници в Гърция

В сряда е последният ден, в който работещите в опазването на здравето в Гърция могат да си слагат най-малко първата доза от имунизациите против Covid-19, с цел да останат на работните си места, оповестява АНА-МПА.

Гръцкият парламент одобри закон, с който имунизацията против ковид става наложителна за заетите в държавните, общинските и частните лечелни заведения. Според закона, в случай че някой здравен чиновник не се имунизира, ще бъде краткотрайно отхвърлен от работа без право на трудово заплащане в полза на публичното здраве.

От през днешния ден стартира да действа и платформата за подаване на заявки за назначение на спомагателен медицински личен състав за запълване на дефицита, който ще се образува поради освобождението от работа на неимунизираните.

За чиновниците в домовете за грижа за възрастни хора или за хора със специфични потребности срокът за имунизиране на личния състав изтече на 16 август.

Изключение от задължението за имунизация се позволява за тези, които са преболедували през последните шест месеца или могат да потвърдят здравословни противопоказания за имунизирането си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР