В среди, близки до Кремъл веднага се заговорило, че руският

...
В среди, близки до Кремъл веднага се заговорило, че руският
Коментари Харесай

Путин дава милиони за златен часовник на Хитлер frognews.bg

В среди, близки до Кремъл незабавно се заговорило, че съветският президент Владимир Путин е решил да придобие скъпата движимост на диктатора от Третия райх. За задачата подставено лице щяло да наддава по време на търга и да предложи най-висока цена. Това научи Фрог нюз от дипломатически източник. Не е ясно дали Путин желае часовника на Хитлер за себе си или като светиня за Централния музей на Великата отечествена война в Москва.

Съществува и друга версия, че един от доближените олигарси на Путин щял да наддава за часовника, с цел да направи подарък на своя покровител.

Собственикът на аукционната къща получи часовника на Хитлер от отдалечен родственик на френския боец Робер Миньо, който го откраднал от къщата на нацисткия водач в Бавария през май 1945 година Според легендата бойците от френската танкова дивизия претърсили къщата и не намерили никого там, само че разкрили мрежа от тунели и скривалища, в едно от които лежал часовникът. Миньо, след завръщането си от войната, продал часовника на собствен родственик, който го предава на своите потомци. През 2019 година правнукът на роднината се свърза с аукционната къща Panagopoulos и предложил скъпия предмет. Мъжът споделя, че Хитлер рядко носел часовник, само че е имал няколко, подарък по разнообразни мотиви.

Часовникът е немско произвеждане, изработен е по поръчка.

.
Един от обичаните Patek Philippe на Путин...

Путин също обича скъпите часовници. С какъвто се появи обществено, той незабавно става фешън измежду доближените му, както и измежду олигарсите. В сбирката на обитатуля на Кремъл има 11 марки от най-луксозните часовници в света. Става дума за Blancpain, IWC, Breguet, Patek Philippe, F.P. Journe, Lange & Sohne, написа изданието maximonline.ru. Повечето от първокласните „ играчки “ на диктатора са платинени – такива ги харесва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР