В средата на месец ноември търговците започват да се подготвят

...
В средата на месец ноември търговците започват да се подготвят
Коментари Харесай

Как да подготвите онлайн магазина си за успешни продажби

В средата на месец ноември търговците стартират да се приготвят за наближаващите празници. Активният сезон на продажбите стартира с черния петък, продължава с кибер понеделника и приключва с извършването на покупки преди Коледа и Нова година.

Всичко това прави потребителите по-активни, а притежателите и екипите на онлайн магазини - по-натоварени. Практиката от предишни години обаче демонстрира, че доста от тях се оказват неподготвени за напора от клиенти, което за някои онлайн търговци трансформира този интервал от добра опция за увеличение на приходите, в причина за пропуснати продажби и изгубени клиенти.
 
“Активният сезон на извършване на покупки самичък по себе си не е задоволителен за сполучливи продажби. Нужна е и сериозна подготовка, която обгръща всеки аспект от един онлайн бизнес - от маркетинга и рекламата, през хостинга, до логистиката, връзката с клиентите и поддръжката. Търговците би трябвало да са добре готови, с цел да осъществят допустимо най-вече продажби в този деен интервал от годината ” - споделя Цветелина Георгиева, маркетинг управител в българска хостинг компания.

Експертът дава няколко съвета по какъв начин да подготвите онлайн магазина си за сполучливи продажби:
 
Актуализирайте наличието на уеб страницата си с празнична тема
 
На прага на дейния празничен сезон от хостинг компанията поучават да бъдат обновени всички продуктови страници на уеб страницата с нови предложения и оферти. Още по-добра концепция е да бъде основана специфична целева страница, която да подчертава върху офертите за черния петък и идните празници. В нея е добре да се слагат новите предложения и промоции, налични единствено през този интервал. А по-късно страницата да бъде разпространявана в медиите, обществените мрежи и други маркетингови канали. Това ще ускори нейната тежест и в последна сметка ще спомогне за увеличение на визитите.
 
 istock istock
Обърнете внимание на техническата подготовка
 
“От значимо значение е преди дейния празничен интервал да се уверите, че на уеб страницата няма неточности, които да пречат на клиентите да вършат поръчки или да приключват процеса на покупка. Имайте поради, че в този интервал посетителите ще отварят голям брой други уеб сайтове и в случай че вашият не е на равнище, в случай че в него има неточности или закъснение на процеса, е доста допустимо бързо да предпочетат различен търговец ” - споделя Цветелина Георгиева.
 
Ъпдейти и сигурност
 
От значимо значение е също обновяването на тематиката и всички приставки, както и да се уверим, че уеб сайтът има SSL документ. Хостинг компанията от своя страна е готова да посрещне разнообразни офанзиви против уеб страниците, ситуирани при нея, в това число DDoS (т.нар. разпределена офанзива за отвод от услуга), brute force и други необятно публикувани закани за уеб страниците.

ББР започва цифрова платформа в помощ на бизнеса

Скорост на зареждане
 
Друг основен аспект е да се уверим, че уеб сайтът се зарежда бързо, защото в случай че отварянето му се забави повече от 2-3 секунди, потребителят евентуално ще се насочи към различен уеб страница и друга промоция. “Знаем, че желаете посетителите ви да могат елементарно да се ориентират в уеб страницата ви и да намерят тъкмо това, което търсят, само че в случай че даже не могат да стигнат до там, тъй като зареждането на уеб страницата ви лишава цяла безкрайност, те ще си тръгнат, без да създадат покупка ” - показва още Цветелина Георгиева. “Много е значимо уебсайтът да бъде усъвършенстван за мобилни устройства, даже и по-голямата част от трафика му да идва от настолни компютри. Някои от посетителите може да употребяват смарт телефони или таблети, през които да създадат своите покупки ” - добавя още маркетинг мениджърът на СуперХостинг.БГ.
 
 istock istock
Подготовка за нараснал трафик
 
Трафикът към един уебсайт по време на черния петък и кибер понеделника може да нарасне в пъти, спрямо визитите през останалите дни от годината. Това значи, че нормалните хостинг параметри могат да се окажат незадоволителни през тези дни. Така тъкмо в миг, в който онлайн търговците разчитат да усилят продажбите си, може да се окаже, че уеб сайтът им е недосегаем. А това може да докара до недоволни клиенти, пропуснати изгоди и на вятъра изразходвани маркетингови средства. Затова е от основно значение притежателите на онлайн бизнеси да проучват параметрите на уеб страницата и упованията си за повишение на трафика, а при потребност - да се свържат авансово със своята хостинг компания и да осведомят чиновниците ѝ за плануваните промоции.
 
Разполагаме ли с задоволително наличия
 
За да посрещнем търсенето в Черния петък, би трябвало да сме сигурни, че разполагаме с задоволително наличия, с цел да могат клиентите фактически да поръчат това, което желаят. В противоположен случай те просто ще продължат напред измежду многочислените промоционални оферти, а ние ще пропуснем да осъществяваме продажби.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР