В средата на март футболните първенства и европейските турнири спряха

...
В средата на март футболните първенства и европейските турнири спряха
Коментари Харесай

Няма време: Футболистите с изтичащи договори на 30 юни

В средата на март футболните шампионати и европейските шампионати стопираха поради пандемията от ковид. Вече се обмислят разнообразни разновидности за възобновяване на шампионатите, само че разпространяването на COVID-19 не разрешава да се вършат прогнози в дълготраен проект.

ФИФА обмисля удължаването на сегашния сезон, с цел да могат въпреки всичко шампионатите да завършат, само че в същото време интернационалната централата би трябвало да се оправи с още един проблем, за който времето изтича. Договорите на футболистите.

Повечето договори са до 30 юни, а играчите не знаят дали ще съумеят да завършат сезона с сегашния си клуб, в случай че шампионатите продължат и след тази дата.

Британският " Гардиън " подреди една идеална единайсеторка на футболистите във Висшата лига, чиито контракти изтичат в края на юни.

Вратар - Бен Фостър . Стражът на " Уотфорд " има 9 чисти мрежи през сезона и висок % на избавени топки. Без вратар от неговия диаметър " стършелите " надали щяха да се измънкат от зоната на изпадащите.

Защитници

Ян Вертонген - белгиецът не прави един от най-хубавите си сезони с " Тотнъм ", само че има повече от 300 мача във Висшата лига. Едно ново начало може да го въодушеви за нови подвизи. Друг надарен централен бранител на Жозе Моуриньо е с изтичащ контракт - Джафет Танганга . 21-годишният англичанин е измежду дребното хубави неща в тази сложна за клуба година.

На десния бек имаме Натаниел Клайн . Дори почитателите на " Ливърпул " към момента си мислят, че той е чартърен в " Борнемут ", където изигра 14 мача предишния сезон. Бившият състезател на " Кристъл Палас " е на 29 години, има и 14 мача за националния тим на Англия, тъй че евентуално ще си откри порядъчен тим.

На левия бек е първенецът с " Лестър " Кристиан Фукс . Този сезон 34-годишният австриецът играе малко, само че това надалеч не значи, че е завършил с футбола.

Полузащитници - Адам Лалана, Джеф Хендрикс и Джон Лундстрам
Снимка: Getty Images

Лалана получава малко игрови минути, само че даже тогава демонстрира, че може да дърпа тима напред. Когато Юрген Клоп го пусна като късна запаса против " Манчестър Юнайтед " през октомври, той се нагърби с отговорността и означи изравнителен гол, с цел да резервира непобедената серия на мърсисайдци.

Преди време Хендрикс бе рекорден трансфер за " Бърнли ". През този сезон той се отличи с значимо попадение против " Брайтън " и надвит гол против " Евертън " и оказа помощ на отбора да направи серия от пет мача без загуба.

Лундстрам блестеше в първия си сезон във Висшата лига с " Шефилд Юнайтед ", само че загуби мястото си измежду титулярите след привличането на Сандер Бегре през януари. Той се завърна измежду стартовите 11 в последния мач преди прекъсването на шампионата и бе изобретателната искра в офанзива, с която тимът победи " Норич ".

Нападатели

Лявото крило на " Борнемут " Райън Фрейзър призна, че през първата част от сезона не е " играл за отбора ". Формата му спадна, а една смяна на средата може даже да се окаже потребна. Фрейзър вкара 7 гола и направи 14 асистенции през предходната акция, само че през този не е ефикасен за отбора на Еди Хауи.

Снимка: Getty Images

Вилиан и Оливие Жиру от " Челси " допълват тройката в офанзива. Бразилецът е измежду най-постоянните играчи на мениджъра Франк Лампард. Жиру пък не е изключително удовлетворен от статута си на запаса на Тами Ейбрахам.

Най-добрите 11 в тима на Европа



Най-добрият свободен вратар е този на " Ница " Валтер Бенитес, в случай че приемем, че Джанлуиджи Буфон в последна сметка подпише за още година с " Ювентус ". Аржентинецът има най-вече чисти мрежи в Лига 1 през този сезон - 16.

Бенитес не би трябвало да се тормози, защото пред него ще са бранителите на ПСЖ - Тома Мьоние, Танги Куаси, Левин Кюрзауа и Тиаго Силва . 17-годишният Куаси сподели афинитет към гола с две попадения с глава през февруари, които помогнаха на ПСЖ да стигне до 4:4 против " Амиен ".

В средата на терена са Джакомо Бонавентура от " Милан " и Чарлс Арангис от " Байер " Леверкузен и Мария Гьотце от " Борусия " Дортмунд. Откакто завоюва международната купа с Германия през 2014 година, травми и слаба форма съпътстват Гьотце, само че в случай че е здрав, ще бъде от изгода на всеки един клуб.

Атакуващото трима има общо 811 гола на клубно равнище . Редица тимове към този момент потриват ръце за Дрийс Мертенс от " Наполи ", Единсон Кавани от ПСЖ и З латан Ибрахимович , в случай че шведът не почете опцията за удължение с една година на контракта му с " Милан ".

Снимка: Reuters

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР