В средата на лятото успяхме да изпробваме най-добрите M модели

...
В средата на лятото успяхме да изпробваме най-добрите M модели
Коментари Харесай

Тест на всемогъщото BMW M760Li

В средата на лятото успяхме да изпробваме най-хубавите M модели на BMW, като с изключение на тях на теста присъстваше и един автомобил, който не беше същински M, само че ги превъзхождаше в ускорението. Баварските моторни фабрики до в този момент по този начин и не посмяха да основат същинска M7-ца, само че най-сетне пробваха да създадат по-бърза версия на топ лимузината си. Тя взе, че се получи и то повече, в сравнение с чакахме. Сблъскахме се с нея, само че за малко - за скромното разстояние от 50 километра, което беше извънредно незадоволително, с цел да можем да бъдем по-конкретни и взехме решение да го създадем още веднъж. Първо, тъй като това е най-бързото BMW досега и второ, тъй като това е най-бързата от трите конкурентни немски премиум лимузини. Интересното при тази кола е, че извън въобще не наподобява, че крие подобен капацитет. Автомобилът е пример за комфорт и улеснение, а като се прибави към това и впечатляващата динамичност, сходна с тази на суперавтомобилите, нещата несъмнено стават съществени.



Екстериор
Автомобилът би трябвало да бъде най-ексклузивната 7-Series, само че все пак към всички елементи е подходено семпло и стилно, като малко са тези, които приказват за това, което се крие под "дрехите ". На процедура извън е забележим общоприетият М пакет, с който могат да се оборудват и другите версии, а разликата идва от няколко матови детайла в цвета Cerium Gray в бронята, праговете и стоповете, 20-инчовите джанти, големите спирачни апарати и дискове, надписите на задната колонка и багажника и може би най-отличителните - накрайниците на изпускателната система. Но даже и те не вършат усещане на пътя. При вглеждане във фаровете се вижда и разликата, идваща от двете сини ленти в тях, които демонстрират, че са лазерни.



Интериор
Тук идват малко по-големите разлики заради "дългата база " на модела и най главната от тях е позицията на задната дясна седалка, която с едно натискане на бутона се трансформира в нещо сходно на седалките от първа класа в по-новите самолети. Самата седалка се повдига и изправя, предната се отдръпва оптимално и се навежда, като от нея слиза опора за краката. Едновременно с това монитора на екрана се изправя, с цел да бъде комфортен за гледане. Тази позиция ще бъде удобна и за хора с над междинния растеж. Иначе, мониторите са задните седалки са с оптималния комфортен размер, а в централната подпора е вграден таблет, който с едно натискане на бутона може да се употребява изцяло отдалечено за ръководство на функционалностите на автомобила. Преминаваме и към материалите, които в тази ситуация са два цвята кожа, черен пиано лак и доста метал, който дава отговор и за аудиосистемата на Bowers&Wilkins. Като цяло комбинацията е такава, каквато чакаме за един автомобил от този клас.



Амбиентното осветяване, което стана съвременно в последно време, обгръща съвсем целия интериор като това включва даже и представителите на аудиосистемата. Друго любопитно е, че множеството принадлежности са ориентирани към водача. Автономните системи са композиция от най-хубавото сега, като всичко най-важно е маркирано на head-up екрана и при шофиране по път с добра маркировка e належащо безусловно единствено да придържате с пръсти кормилото, тъй като всичко друго се прави от автомобила. Впечатление прави и плавното понижаване на скоростта при така наречен наложително прекъсване.



Ходови характерности
Това е промеждутъчен M автомобил и заради тази причина е оборудван със задвижване на четирите колела xDrive, което прибавя спомагателен комфорт и несъмнено, чудовищно ускоряване, а то не се усеща доста заради размера на автомобила. При бърз взор над километража обаче, нещата стартират да ви се костват сложни за разбиране. Стандартно ускорението от 0 до 100 се прави за 3.7 секунди, само че когато сте зад кормилото ви се коства, че вашата M760Li има повече мощ от заводската и ускорението се случва още по-бързо. Странно за първокласна лимузина, само че и тук има launch control, който се задейства с стартирането на спортния режим, прекосяването на ръчно превключване на предавките и натискането на спирачката и газта по едно и също време.



Ускорението от място е нещо, което към този момент е доста изравнено, само че тук усещането идва от доускорението в километрите над 100 и то идва от мощността на мотора и най-много от неговия въртящ миг. Теглото на автомобила е 2 180 кг, което идва с помощта на композитната структура на шасито смесваща стомана с алуминий и въглеродни нишки, като не пропущаме дванайсетцилиндровия мотор и удължената база. От предходната серия на модела са заимствани задните завиващи колела, като те в допълнение способстват за пъргавината в завои, а ниският център на тежестта води до неналичието на типичното наклоняване на купето. Джантите са 20-инчови с друга ширина - 8.5 на 10 J, а гумите са с размери 245/40 начело и 275/35 откъм гърба.



Двигател
Това е най-интересното в този автомобил, тъй като V12 елементите бяха малко позабравени около нервността по понижаване на работния размер. Тук той е 6.6-литров с мощ от 610 конски сили и 800 нютонметра въртящ миг, идващи при скромните 1 500 оборота в минута. Автомобилът впечатлява с мигновено ускоряване при всякаква скорост и оборотни режими, което значи, че би трябвало да се кара деликатно, в случай че не желаеме да се разделим със свидетелството си за правоуправление. Този мотор работи взаимно с осемстепенната автоматизирана скоростна кутия Steptronic Sport, което също е един от плюсовете, тъй като M моделите са оборудвани със седемстепенна кутия, която при състезателен режим превключва малко по-рязко и може да ви подразни.



Извънградският разход на автомобила доближи 13.6 при малко по-натоварен режим на каране, като в града се качи на 14.2, само че не забравяйте, че приказваме за лимузина с 610 коня. Този разход на автомобила е доста покрай заложения фабричен от 12.8 литра, а знаем, че това не се среща постоянно и в множеството случаи разминаването е огромно. В икономичния и удобен режим автомобилът е доста спокоен и прилича държанието на електрическа кола Това се дължи на големия въртящ миг. В състезателен режим обаче тази "седмица " има първокласен пълнозвучен тон, който не е дразнещо висок, само че е задоволителен, с цел да настръхнете от наслаждение при натискане на газта.



Цена
Като тоталния флагман на марката, цената на M760Li никак не е ниска, и стартира от 342 900 лв., като с по-широк набор от екстри може да доближи и до 400 000 лв.. Пак обаче ще споменем, че става въпрос за най-бързото и първокласно BMW сега.



Добрата композиция от показване, комфорт и наслаждение постоянно е била задачата на BMW, след пробното шофиране, което направихме, можем да кажем, че M760Li е най-хубавият им образец досега - мощ сходна с тази на Porsche Turbo S Exclusive и комфорт, който сега единствено S-Klasse може да доближи. Автомобилът извършва функционалността на бизнес лимузина, само че безусловно ви кара да оставите персоналния си водач след работа и да отидете в някой планински проход и да изядете няколко спортни автомобила за закуска. Това съгласно нас е и най- "драйвърската " кола от лимузините на гермаското премиум трио.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР