В средата на 2018 година един от водещите производители на

...
В средата на 2018 година един от водещите производители на
Коментари Харесай

Производителят на птиче месо Градус прави най-големия борсов дебют от кризата насам

В средата на 2018 година един от водещите производители на птиче месо у нас - компанията " Градус ", възнамерява да дебютира на Българската фондова борса (БФБ). В свое публично известие от компанията показват, че първичното обществено предложение на акции (IPO) ще бъде на стойност от над 100 милиона лв..

" Това е най-голямото IPO в страната ни след рецесията от предходното десетилетие и ще даде опция на вложителите да навлязат в един от най-слабо показаните на борсата и в това време най-растящи браншове - този на хранително-вкусовата индустрия ", показват от сдружението.

Според проектите на управлението му набраният капитал от IPO-то ще се употребява за развиването на съществуващи и нови бизнес линии. За излизането си на БФБ от компанията ще работят с " Първа финансова брокерска къща ".

" Пре-маркетингът демонстрира задоволително огромен интерес от институционални и частни вложители в България и чужбина. Вниманието е огромно както поради положителните финансови резултати на " Градус " АД, по този начин и поради позициите на компанията на родния пазар ", споделят още от сдружението.

През миналата година чистата облага на компанията е над 34 милиона лв., а приходите възлизат на 200 милиона лв..

" Градус " е измежду водачите на пазара у нас в производството на месо и измежду трите най-големи в Европа по произвеждане на разплодни яйца. Също по този начин сдружението е преди всичко в страната ни по произвеждане на артикули от птиче месо с 35% пазарен дял. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР