В списание Tatler в Хонг Конг, диетологът Сали Ши-Поун, разказва,

...
В списание Tatler в Хонг Конг, диетологът Сали Ши-Поун, разказва,
Коментари Харесай

Ще спите много по-добре, ако хапвате ето тези храни!

В списание Tatler в Хонг Конг, диетологът Сали Ши-Поун, споделя, че има по какъв начин да подобрим съня си посредством избрани храни и вярно хранене.

Един от най-важните препоръки, с който към този момент евентуално сме осведомени, е че преди лягане не би трябвало да препълваме корема си, а също по този начин в случай че мжоем да не консумираме алкохол. Да не приказваме за кафе, чай и каквато и да е кофеинова напитка. 
 Кои са зодиите, които не могат да се измъкнат от леглото? Кои са зодиите, които не могат да се измъкнат от леглото?
Има някои хора, които обожават да спят. Навън може да валят камъни, само че те ще останат завити в своето комфортно легло и даже няма да се объ...

В никакъв случай не би трябвало да си лягаме обаче и на празен корем. Просто храните, които консумираме вечер, би трябвало да са по-леки, като плодове и нискомаслени млека, а също по този начин Ши-Поун твърди, че в случай че се употребяват храни със наличие на триптофан, сънят ще идва по-лесно и ще е по-дълбок. Това са храни като пиле, мляко, яйца, риба, фасул, фъстъци, тн.

А за възстановяване цялостното качество на съня и да се будим с сила и подготвени за деня, би трябвало да се хапват храни богати на мелатонин, което са яйцата, ядките, рибата и тн.

Храната със наличие на селен също е извънредно потребна за съня - морските блага, зърнените храни, ядките.
 Как да подобрим съня вкъщи? Как да подобрим съня вкъщи?
Как въздейства върху нас положителният първокласен сън? - усъвършенства способността за учене, работа и решение на проблеми; - намалява кръвното наля...

Проучвания демонстрират съгласно диетолога, че яденето на киви преди сън ще направи съня ви доста по-хубав, по-бързо стигате до него и се будите доста по-освежени. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР