В специално видео Kaufland България и сърфистите Илияна Стоилова и

...
В специално видео Kaufland България и сърфистите Илияна Стоилова и
Коментари Харесай

Kaufland България представя лесни начини за пазаруване без пластмаса


В особено видео Kaufland България и сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев показват пет стъпки, посредством които всеки може да понижи пластмасата за еднократна приложимост, до момента в който пазари.

Компанията и сърфистите са съидейници в идеята да се понижи замърсяването с пластмаса. Част от методите това да се направи са налични за всеки при всекидневно извършване на покупки – да се употребяват торбички за многократна приложимост, да се избират питиета в стъклени бутилки, както и артикули в картонени, хартиени и железни опаковки, които по-късно могат да бъдат употребявани още веднъж. Илияна и Йоан поучават още плодовете и зеленчуците да се купуват без найлонови пликчета, а стикерите с цената да се залепят непосредствено върху тях, както и хлябът, изпечен в магазина, да се поставя непосредствено в платнени торби.

Сърфистите и компанията сплотиха старания през лятото на предходната година, когато с поддръжката на Kaufland България двамата плаваха с уиндсърф сред Дуранкулак и Резово в името на идеята „ Черно море, свободно от пластмаса “. Те изминаха дистанцията, водени единствено от силата напразно, в първото в България предизвикателство суиндсърф – WIND2WINCHALLENGE. Важна част от него беше изследването на чистотата на морската вода по трасето: Илияна и Йоан бяха придружавани от морски биолози, които изследваха положението на морската екосистема и картографираха плаващи морски боклуци.

Като виновен бизнес с грижа за природата Kaufland България подхваща дълготрайни дейности в борбата с пластмасата. Компанията е поела обществено значими задължения, залага на щадящ околната среда подбор, ползва ограничения за повече преработване и устойчиви опаковки. С убедеността, че смяната стартира от вътрешната страна и изисква дейности, Kaufland води борбата с пластмасата още от 2013 година, когато компанията се отхвърля от микропластмасата при производството на лични козметични, санитарни и хигиенични марки артикули, както и перилни и почистващи препарати. До 2025-а веригата ще понижи пластмасата с минимум 20%, пластмасовите опаковки на личните марки артикули ще са 100% рециклируеми, а до края на 2019-а целеустремено няма да се оферират избрани пластмасови артикули, а единствено техни устойчиви други възможности.

От намаляването на пластмасата до потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за околната среда – компанията непрестанно ползва ограничения с съответен принос в интерес на обществото и природата.

Повече за самодейностите на компанията може да намерите на zanas.kaufland.bg.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР