В специално телевизионно обръщение френският президент Еманюел Макрон обяви извънредно

...
В специално телевизионно обръщение френският президент Еманюел Макрон обяви извънредно
Коментари Харесай

Макрон вдига минималната заплата със 100 евро заради жълтите жилетки

В особено телевизионно послание френският президент Еманюел Макрон разгласи изключително състояние в стопанската система и общественото дело. Целта на мярката е възкръсване на стопанската система и връщането на достолепието на френския служащ.

От началото на 2019 година във Франция минималната заплата се подвига с 100 евро, разгласи Макрон. Извънредните работни часове няма да се таксуват с налози. Освен това се мисли и за годишен бонус, който също няма да се полза с налози.

На тези французи, които имат приходи от по-малко от 2000 евро месечно пък, ще им бъдат възстановявани налозите.

Френският президент съобщи, че осъжда насилието и методите, употребявани от доста протестиращи. В същото време той схваща гнева и възмущението на французите, които нямат задоволително пари, с цел да устоят фамилиите си.

Макрон не пропусна да означи и сложната орис на пенсионерите и огромните фамилии. Френският президент уточни, че схваща какъв брой мъчно е за бедните в тези дни, оповестява Канал 3.

След седмици на яростни митинги във Франция президентът Еманюел Макрон беше заставен да преразгледа политиката и да вземе дейна позиция за превъзмогване на рецесията, подбудена от недоволството на "жълтите жилетки ". Френският президент даже се срещна с представители на синдикатите, на организациите на работодателите и на локалните управляващи.

Последното послание на Еманюел Макрон беше на 27 ноември - в 10-ия ден от митингите. Тогава той беше безапелационен, че няма да промени политиката си за горивата и налозите върху тях. Седмица по-късно президентът анулира повдигането на акциза.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР