В Специализираната наказателна прокуратура образуваха досъдебно наказателно производство на неутрализирана

...
В Специализираната наказателна прокуратура образуваха досъдебно наказателно производство на неутрализирана
Коментари Харесай

Българи и албанци изкарали 15 млн. долара от трафик на мигранти

В Специализираната наказателна прокуратура образуваха досъдебно наказателно произвеждане на обезвредена незаконна група. Тя нелегално е търгувала с трафик на мигранти за Западна Европа и Америка . Мигрантите са тръгвали от Албания и са употребявали подправени документи. Разбитата група е спечелила сред 10-15 милиона щатски $ за няколко години.

Tова заяви на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Разследването е почнало по след подадена информация към службите ни от Албания .

В хода на следствието на прокуратурата са арестувани 7 души .

Петима от тях са арестувани под стража, двама са пуснати с мярка неотклонение " парична гаранция ", а на друго лице е формирано досъдебно произвеждане, добави той.

Отделно са арестувани и 40 лица на територията на Албания , други 12 са оповестени за интернационално търсене.

 ГДБОП разруши група от 18 трафиканти
ГДБОП разруши група от 18 трафиканти

Сред арестуваните са български, турски и сирийски жители

Двете незаконни групи - българската и албанската - са си взаимодействали доста добре като две търговски сдружения . Установени били случаи, при които са употребявани откраднати български документи за идентичност .

По думите Гешев било открито, че, с цел да стигнат до Англия, мигрантите са заплащали за " услугата " сума от 7000 паунда, а за Съединени американски щати и Канада - от 25 000 до 30 000 щатски $ .

Престъпната активност е била разпръсната на териториите на Албания, България, Испания, Доминиканската Република и Съединени американски щати. По първични данни през годините от тази " услуга " са се възползвали хиляди искащи .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР