В социалните служби от днес до 31 октомври могат да

...
В социалните служби от днес до 31 октомври могат да
Коментари Харесай

От днес се подават заявленията за помощи за отопление

В обществените служби от през днешния ден до 31 октомври могат да се подават заявки за целеви помощи за отопление . Бланките за тях може също да се изтеглят от уеб страницата на Агенцията за обществено подкрепяне, съобщи БНР.

Заявленията се подават по сегашен адрес.

През тази година приблизително с 15 % са увеличени самостоятелните коефициенти за достъп до системата. Те са най-високи за рисковите групи като самотно живеещи възрастни хора, хора с увреждания и родителите, отглеждащи сами децата си.

Конкретният размер на помощта зависи от цените, които през днешния ден ще дефинира Комисията за енергийно и водно контролиране, посочи общественият министър Бисер Петков.

" И в случай че през предишния отоплителен сезон към 210 000 семейства получиха тази целева помощ, упованията са, че тази година ще бъдат към 255 000 . Увеличава се и размерът на помощта, като тя ще се дефинира месечно на база на 500 киловатчаса електрическа енергия от потреблението, което ще докара до увеличение на паричната помощ с повече от 20%. " - разясни той.

През тази година в бюджета на Министерството на труда и обществената политика са обезпечени 40 милиона лв. в допълнение за енергийното подкрепяне. Това ще разреши разширение на обсега и увеличение на размера на помощта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР